Meglett Oszvald Marika ellopott bőröndje

A híres szubrett egy tévéműsorban mondott köszönetet a hatodik kerületi rendőröknek, mert elfogták a kifosztóját.

 

 

Mint ismeretes, Terézváros rendőrsége és az önkormányzat között évek óta példaértékűen jó az együttműködés. A kerületi egyenruhások minden támogatást megkapnak, legyen az anyagi, erkölcsi vagy éppen eszközbeszerzés.

 

A kerületi kapitányság legutóbbi beszámolójából derült ki, hogy a közterületen elkövetett bűncselekmények esetében a nyomozás eredményességi mutató Terézvárosban 65,7 százalékra emelkedett, amely 2010 óta a legmagasabb százalékarány.

 

Ennek ékes bizonyítéka a mostani, bulvársajtóba is bekerült konkrét eset: az Operettszínház népszerű szubrettjét, Oszvald Marikát szerdán fosztották ki a lakása előtt. Kocsijából több százezer forint eszmei értékű fellépőruhát vittek el. Mint megtudtuk, a terézvárosi rendőrök sikeresen felderítették az ügyet, s ezért a művésznő nyilvánosan is köszönetet mondott nekik.

 

A rendőrség honlapja szerint megalapozott a gyanú, hogy a 39 éves szigethalmi D. Dezső 2018. június 4-én délután, a Paulay Ede utcában egy elektronikus – blokkoló – eszköz segítségével kinyitotta a színésznő autóját. A férfi ezután ellopta a járműben lévő bőröndöt a benne lévő fellépőruhákkal, cipőkkel és ékszerekkel együtt, amelynek értéke meghaladja az egymillió forintot.

 

A nyomozati cselekmények, valamint a térfigyelő kamerák segítségével a terézvárosi rendőrök azonosították az elkövetőt, akit június 7-én 8 órakor elfogtak egy XIII. kerületi panzióban. A nyomozók megtalálták az operetténekes bőröndjét az ellopott értékekkel együtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói D. Dezsőt előállították, elszámoltatása jelenleg folyamatban van lopás bűntett miatt.