Megkezdődtek az őszi tanfolyamok

Az ünnepélyes „tanévnyitóra” október 3-án az Eötvös10 színháztermében került sor, ahol a tanulni vágyó terézvárosiakat Papp László gazdálkodásért és fejlesztéspolitikáért felelős alpolgármester Terézváros önkormányzata és Hassay Zsófia polgármester nevében köszöntötte a megjelenteket. Körbenézve örömmel állapította meg, hogy szemmel láthatóan sokakban él a hasznos, a mindennapokban is jól használható tudás megszerzése iránti igény.

Ez azt jelzi, hogy az önkormányzat jó úton jár, amikor újra és újra útjára indítja a népszerű tanfolyamokat – jegyezte meg. Majd elismerését fejezte ki mindazoknak, akik visszatérő diákként – túljutva az alapszinten – haladó, illetve továbbhaladó csoportokban kívánják elmélyíteni jártasságukat. Véleménye szerint külön tisztelet illeti azokat, akik párhuzamosan több kurzus elvégzésére is éreznek magukban kellő erőt és energiát.

 

Beszédében az alpolgármester a konkrét számokkal sem maradt adós. Tájékoztatása szerint az angol nyelvi képzést az idén ősszel 28., a számítástechnikai tanfolyamot pedig 22. alkalommal hirdette meg az önkormányzat. Mint mondta, közkívánatra tavaly ősszel még csak kezdő szinten elindított németnyelv-tanfolyam is sikeresnek bizonyult, így az alapszintet teljesítők a mostani félévtől már haladó és továbbhaladó csoportokban folytathatják tanulmányaikat.

 

 
A jelentkezők izgatottan böngészték a csoportbeosztásokat
 

 

Mint megtudtuk, az oktatás és a tanulás hatékonyságának növelése érdekében a visszatérő diákoknak az angol nyelvi képzés is tartogat újdonságokat. A jövőben a középhaladó szinten más csoportba kerülnek azok, akik korábban 60, 90 vagy annál is több órát végeztek el. Ezenkívül új lehetőségeket kínál a beszédközpontú haladó kurzus azoknak, akiknek már megvannak a szükséges alapjaik és nem nyelvvizsgára készülnek, hanem társalgási szinten szeretnék elsajátítani a nyelvet.

 

Papp László köszönetet mondott a tanfolyam szervezésében, előkészítésében, lebonyolításban résztvevőknek, a tanároknak és oktatóknak. A jelentkezőknek is megköszönte, hogy vállalkoztak erre a kalandra, a kívánt eredmény eléréséhez mindenkinek kellő kitartást és szorgalmat kívánt.

 

Zárszavában hangsúlyozta: vállalásuk teljesítéséhez az önkormányzat támogatására bizton számíthatnak, továbbra is minden forrást, eszközt és lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy néhány hónap múlva mindenki átvehesse a tanfolyam sikeres elvégzéséről szóló oklevelét.

 

Az alpolgármester köszöntője után a Bajza Utcai Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskedtek a tanfolyam résztvevőinek.

 

 
A bajzás néptáncosok műsora nagy tetszést aratott

Rosta György

Sokadszor iratkoztam be az angol nyelvtanfolyamra. A nyelvtudást nagyon fontosnak tartom. Amikor elkezdtem az angolt, eldöntöttem, hogy legalább olyan szinten megtanulom a nyelvet, hogy megértessem magam például, ha külföldre utazom. Az igazság az, én már nem akarok nyelvvizsgázni, de szeretnék egy idegen nyelven jól elboldogulni. A tanfolyamon kiváló tanárok vannak, örülök, hogy most indul egy kifejezetten a beszédre összpontosító kurzus.

Dr. Varga Emília

Német nyelvtanár vagyok, nagyon régen ugyan, de tanultam már angolul. Mivel nem használtam a nyelvet, az egykor megszerzett tudásom megkopott. Másfél éve, amikor visszaköltöztem Terézvárosba, úgy gondoltam, élek a lehetőséggel, és beiratkoztam az angol tanfolyamra. Bevallom, magam is meglepődtem, milyen magas színvonalon folyik az oktatás, milyen jók a tanárok. A folytatás ezek után nem volt számomra kérdéses, már a továbbhaladó szintnél tartok. Az előző 30 óra után már ismét meg merek szólalni angolul. Terézvárosban rengeteg a turista, fontosnak tartom, hogy amikor útbaigazítást kérnek, tudjak segíteni. Ma már az angol egyfajta lingua franca, közvetítőnyelv lett. Az a természetes, hogy ezt a nyelvet használja mindenki. Jó érzéssel tölt el, hogy most már, ha angolul szólnak hozzám, sem jövök zavarba.