Megkezdődtek az ingyenes tanfolyamok

Terézváros lakói idén ősszel is jelentkezhettek az önkormányzat szervezésében induló ingyenes idegen nyelvi és számítástechnikai tanfolyamokra. Az ünnepélyes tanévnyitóra a hagyományokhoz híven az E10-ben került sor, az ifjabb és idősebb diákokat Hassay Zsófia polgármester köszöntötte.

Hassay Zsófia beszédében hangsúlyozta: elismerés illeti azokat, akikben felnőttkorban is él az az igény, hogy új ismereteiket sajátítsanak el. Terézváros önkormányzata örömmel szolgálja ki a lakossági igényeket, biztosítja a tanuláshoz szükséges feltételeket, a tananyagot, a felkészült, kiváló pedagógusokat – tette hozzá.

 

 

Százhuszonkilencen ültek ismét iskolapadba

 

A számokról szólva a polgármester elmondta, az elmúlt öt esztendőben több mint ezren tanulhattak az önkormányzat segítségével. A most induló angol, német nyelvi és számítástechnikai kurzusokra összesen százhuszonkilencen jelentkeztek. Vállalásuk teljesítéséhez eredményes és örömteli tanulást kívánt.

 

Gyemekdalokból, mondókákból összeállított műsort adtak elő a Játékvár ovisok

 

A köszöntőt követően a Játékvár Óvodába járó apróságok zenés, táncos műsorral lepték meg az őszi szemeszter résztvevőit.

Köteles Ilona

A kezdetektől fogva járok a tanfolyamokra. Angollal és számítástechnikával kezdtem a tanulást, és amikor elindult a német nyelvi képzés, oda is beiratkoztam. Bár beszéltem és beszélek mindkét nyelven, a nyelvtani tudásommal elégedetlen voltam. Most már csak a nyelvtanfolyamokat folytatom, mivel számítástechnikából az elmúlt években megtanultam mindazt, amire szükségem van. Nagyon köszönöm az önkormányzatnak, hogy térítésmentesen biztosítja ezt a tanulási lehetőséget, másutt ugyanis horribilis összegeket kell fizetni egy-egy ilyen tanfolyamért. A tanárokat is köszönet illeti azért, hogy ilyen lelkiismeretesen tanítanak. Megvallom, nagyon nagy motivációt jelentenek a csoporttársak is. Elmondhatom, hogy ezeken a kurzusokon nemcsak ismereteket, hanem barátokat is szereztem.

Fodor Gáborné

Tavasszal végeztem el a német kommunikációs tanfolyam első szintjét. Csoporttársaimmal nagyon szomorúak voltunk, amikor úgy tűnt, nem lesz folytatás. Kezdeményeztük az önkormányzatnál, hogy induljon magasabb szintű képzés is. Nagyon boldogok voltunk, hogy kérésünk meghallgatásra talált. Tavasszal is Martikán Beatrix tanított bennünket, most is ő viszi a csoportot tovább, aminek nagyon örülünk, mivel ő egy rendkívül felkészült, kiváló tanár. Valamikor a gimnáziumban tanultam németül, bár már elmúltam hetvenöt éves, mégis úgy éreztem, érdemes felfrissíteni a megkopott tudást. Meggyőződésem, hogy a tanulás a legjobb módszer a szellemi frissesség megőrzésére is. Az évek múltával nem csak a testet, a szellemet is karban kell tartani.