Lezárták a tanévet a két tannyelvű iskolában

Ismét ünneplőbe öltözött gyerekekkel és szüleikkel telt meg a Terézvárosi Magyar–Angol, Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola tornaterme a tanév méltó lezárásához.

Miután a 4.b osztály előadta a saját maga által megkoreografált zenés-táncos műsorát, Czuppon Zoltán Zsolt terézvárosi képviselő, a városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

 

 

Az ünnepség a Himnusz közös eléneklésével kezdődött

 

Nyitóbeszédében elmondta, hogy a kerület önkormányzata, annak ellenére, hogy már nem fenntartója az iskoláknak, gondoskodik az intézményekről, és ott nyújt segítséget, ahol szükség van rá. Az iskola ingatlanának tulajdonosaként különös figyelmet fordít az épület karbantartására, felújítására és a felszerelésre is, hogy a gyermekek a világörökségi környezethez méltó feltételek között tanulhassanak. Felidézte, hogy olyan új intézkedésekkel gazdagították a már ismert támogatásokat (étkezési, tankönyv- és gyümölcstámogatás), amelyeket a gyermekek és szüleik kezdeményezhetnek, és ezek összege is emelkedett az év folyamán. A terézvárosiak igénybe vehetik a „tanévkezdő” és az „ifjú tehetségeknek” szóló támogatást, emellett az önkormányzat által adott tanulmányi ösztöndíj mértéke is emelkedett, havi 35 ezer forintot kaphatnak a jelentkezők az elbírálás után.

 

 

Megtelt a földszinti aula a tanévet búcsúztató diákokkal

 

A képviselő végezetül jó nyaralást kívánt a gyerekeknek, és felhívta a figyelmet, hogy még nem késő jelentkezni a siófoki családi üdülőbe, mert még maradtak szabad helyek. Martikán Beatrix iskolaigazgató büszkén jelentette be, hogy a két tannyelvű iskola közel 400 diákja közül 90  kapott kitűnő bizonyítványt 2019-ben. A kisebbek és a nagyobbak is büszkén vették át az oklevelet és a könyvjutalmat.

Az ünnepséget Erdész Márton énektanár új iskoladalával és hatalmas óvációval zárták a diákok.