Lakást kaptak rendőreink

Terézváros önkormányzata két lakást ajánlott fel a kerületi kapitányságon szolgáló rendőröknek, amelyeket a szerencsés kiválasztottak április 25-én vehettek birtokba.

A képviselő-testület márciusi ülésén döntött arról, hogy az önkormányzat és a Budapesti Rendőr-főkapitányság haszonkölcsön-szerződést köt annak érdekében, hogy a kerületben szolgáló rendőrök lakhatását segíthessék. Erre a célra egy Podmaniczky utcai 3,5 szobás, 120 négyzetméter alapterületű összkomfortos lakást találtak alkalmasnak, amelyben az átalakítást és felújítást követően két önálló lakrészt alakítottak ki.

 

A rendőrség védőszentjét, sárkányölő Szent Györgyöt április 24-én ünneplik országszerte, kerületünkben pedig ennek másnapján, április 25-én tartották az immár hagyományos rendőrnapi ünnepséget. Ezt megelőzően két fiatal pár vehette át Hassay Zsófia polgármestertől a Podmaniczky utcai lakások kulcsait. Az eseményen megjelent dr. Terdik Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Kecskés Tamás, Terézváros rendőrkapitánya is.

 

 

Fülöp Ernő fogadja Hassay Zsófia gratulációját
 

Hassay Zsófia a harmadik emeleti lakások átadása során sok sikert kívánt a kulcsokat átvevő rendőröknek, s kihangsúlyozta, hogy az önkormányzat ily módon is szeretné kifejezni megbecsülését és vonzóvá tenni az itt eltöltött szolgálatot az ifjú egyenruhásoknak.

 

 

A fiatal párok gyorsan birtokba vették a kényelmes, belvárosi lakásokat

 

Mint megtudtuk, a korábban létrejött haszonkölcsön-szerződés határozatlan időre szól,s az ebben foglaltak szerint a BRFK-t terheli valamennyi, az ingatlan fenntartásával, használatával kapcsolatosan felmerülő közüzemi költség. A lakásingatlan tulajdonjogában ugyanakkor változás nem történik, a tulajdonos változatlanul az önkormányzat marad.

 

 

Fülöp Ernő törzsőrmester és családja

"Leendő feleségemmel és 2 éves kisfiunkkal, Csanáddal költözünk ebbe a lakásba. Mindketten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származunk. Én 2013-ban szereltem fel a rendőrséghez, rögtön a hatodik kerületben kezdtem meg a szolgálatot, s azóta is itt dolgozom. Járőrparancsnok vagyok, szeretem a munkámat és a jövőmet is Terézvárosban tervezem, ezért nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy az önkormányzat segítségével lakáshoz juthatunk. Innen alig 5-10 perc séta a kapitányság, de minden nagyon közel van. Júniusban tartjuk az esküvőnket, így még nagyobb öröm, hogy a kis családunk egy ilyen szép belvárosi lakásba költözhetett."

Takács Dalma hadnagy és Lantos József törzsőrmester

Dalma gazdaságvédelmi, József pedig bűnüldözési nyomozó. Mindketten a hatodik kerületi kapitányságon szolgálnak, s a kapcsolatuk is ehhez a kerülethez köti őket, hiszen itt jöttek össze. Terveik között szerepel a házasság, a családalapítás, s ebben bizony nagy előnyt jelent, hogy immár egy szép, a munkahelyhez közeli otthonba költözhettek, amelyért nem kell egy vagyont kifizetni lakbérként. Eddig albérletben laktak, ami komoly kiadást jelentett számukra, így különösképpen értékelik ezt a lehetőséget és köszönetet mondtak parancsnokaiknak és a terézvárosi önkormányzatnak is.