Különböző műfajok találkoztak a Hunyadi téren

A ruszin nemzetiségi önkormányzat adott komolyzenei koncertet a Hunyadi téren.

Annak ellenére, hogy bevált a meteorológusok jóslata, és a hűvös, szeles, esős idő valóban egyetlen éjszaka alatt véget vetett a szeptemberi „nyárnak”, sokan látogattak el a Tér/Zene – Zene/Tér koncertsorozat szeptember 22-ére meghirdetett előadására.

 

Ritner Nóra és Bulecza Noémi klasszikus műveket játszott

 

A ruszin nemzetiségi önkormányzat ezúttal nem saját zenéjéből, táncaiból álló műsorral érkezett. A koncert első felében Ritner Nóra hegedű- és Bulecza Noémi csellóművész előadásában a zeneirodalom klasszikus szerzőinek – Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel és Franz Schubert – művei csendültek fel.

 

A második részben operett- és musicalrészletek, örökzöld slágerek egész sora hangzott el. A két művész, Újvári Marika és Kisfaludi Zsolt repertoárjában a pergő ritmusú, múltidéző számok mellett a Sacra Corona című történelmi film lírai, a hazaszeretetről szóló dalai is helyet kaptak.

 

Újvári Marika és Kisfaludi Zsolt még az esőt is elfeledtette a közönséggel

 

A Neoton együttes, valamint Szécsi Pál slágereivel az előadók olyan nagyszerű hangulatot teremtettek, hogy a közönség – dacolva a mind erőteljesebben zuhogó esővel – mindvégig kitartott.