Karácsonyi ünnepség a Mesevilág Óvodában

Idén a Mesevilág Óvoda adott otthont a kerület óvodái és bölcsődéi közös, karácsonyváró ünnepségének, amelyen a gyermekeknek Hassay Zsófia polgármester és Simonffy Márta alpolgármester adta át az önkormányzat ajándékait.
A kerület minden óvodája képviseltette magát az ünnepségen

A feldíszített teremben álló karácsonyfa előtt Hassay Zsófia köszöntötte a kicsinyeket, majd elbeszélgetett velük a közelgő ünnepről. Néhány gyerek elmesélte, hogyan juttatta el a Jézuskának a kívánságlistáját. Akadt, aki lerajzolta azt a játékot, amire vágyik, más írnokot fogadott a családból és levélben adta le a „rendelését”. Egy kisfiú, aki a betűket még nem, de a számokat már le tudja írni, titkos kódokkal üzente meg az angyalkáknak, mi mindennek örülne.

 

A hagyományokhoz híven a Játékvár, a Fasori, a Kincseskert, a Patrona, a Szív utcai és a házigazda Mesevilág Óvoda gyermekei és a legkisebbek, a bölcsődések karácsonyi versekből és énekekből összeállított műsorral kedveskedtek egymásnak és a vendégeknek, majd pedig közösen elénekelték a Kis karácsony, nagy karácsony kezdetű gyermekdalt.

 

 

A Szív Óvodába járó gyerekek Donászi Magda Kis fenyő című versét szavalták el
 

Kedves műsoruk után nagy izgalommal vették át a társas- és ügyességi játékokból, sporteszközökből, könyvekből álló ajándékcsomagokat, amelyekkel majd óvodájukban társaikkal együtt játszhatnak.

 

 
Hassay Zsófia adta át a gyerekeknek az ajándékokat

 

A polgármestert és az alpolgármestert az apróságok saját készítésű ajándékokkal lepték meg. Az ünnepség után Hassay Zsófia elmondta, kisgyermekek közé érkezni nemcsak szívmelengető, de egyben a leghálásabb feladat is. Az esztendő legszebb pillanatai közé tartozik ez a közös ünnep, amikor a kicsik szép ruhába öltözve verselnek és dalolnak. Elárulta azt is, hogy az ajándékcsomagokat az önkormányzat az óvónők kívánságai szerint állítja össze.