Kovácsovics Fruzsina a Hunyadi téren

Hatalmas játszótérré varázsolta a Tér/Zene – Zene/Tér sorozat szeptember 28-ai fellépője, Kovácsovics Fruzsina a Hunyadi teret.

Igencsak lógott az eső lába, s talán emiatt a koncert előtt még csak néhány szülő a kisebb-nagyobb gyermekével, valamint a törzsközönség üldögélt a padokon. Ám tíz órára benépesült a Hunyadi tér. Czuppon Zsolt képviselő köszöntője után, amikor felcsendült az első dal, a nap is kisütött.

 

 

Czuppon Zsolt önkormányzati képviselő üdvözölte a közönséget
 

A Csillag születik című tehetségkutatóban feltűnt énekesnő már évek óta gyermekeknek zenél. Dalaiból, és minden egyes mozdulatából, ahogyan a kicsiket megénekelteti, megtáncoltatja, azonnal kitűnik, hogy ért a gyermekek nyelvén. Ez persze nem csoda, mert az énekes civilben óvó néni.

 

 

A művésznő megtáncoltatta a kicsiket

 

Zeneileg rendkívül igényes, a legkisebbeknek is érthető, történeteket mesélő, a képzelet világába csábító dalaival elkápráztatja a közönségét, akik nézőkből – szinte észrevétlenül – résztvevőkké válnak.

 

Fruzsina titkát két padon üldögélő, nagymamakorú hölgy fogalmazta meg, amikor megállapították, hogy olyan jókedvük lett attól, amit hallottak és láttak. És valóban, elég volt szétnézni, az énekesnő magával ragadó előadásmódjával, kedvességével mosolyt csalt az arcokra.

 

 

Nagyon élvezték a gyerekek a koncertet

 

A vidám muzsika hangja mellett a kézműves-foglalkozáson izgő-mozgó kukacok készültek. Elég egy jó ötlet, egy kis ragasztó, néhány színes papír, egy kis festék és máris kész a játék.