Köszönet és ünnep

Mindig is egyértelmű volt, hogy a társadalom számára milyen fontos a szociális szférában dolgozók munkája. A pandémia rámutatott, hogy áldozatkész segítségnyújtásuk az eddig ismertnél is többet, szinte felbecsülhetetlen értéket jelent.

Még egy olyan viszonylag kis lélekszámú kerületben, mint Terézváros, százak, ezrek mindennapi ellátása függ attól, hogy vannak-e olyan emberek, akik a járvány idején is kitartanak, s akár erejük felett is teljesítik szolgálatukat.

 

Nemcsak a szociális munka, de az év minden egyes napján hálával tartozunk nekik azért, hogy embertársaik mellett állnak akkor, amikor elveszítik otthonukat, vagy kétségessé válik annak megtartása, amikor elvész egy család, a családban élő gyermekek anyagi biztonsága, testi, lelki egészsége veszélybe kerül. Vagy amikor a betegség miatt nehéz helyzetben lévőknek nyújtanak segítőkezet, és persze akkor is, amikor az idős korukra magukra maradtak számára teszik értékessé és kellemessé azt az időt, amit korábban a munka töltött ki..

 

Felsorolni is nehéz, hogy milyen sokféle tevékenységet végeznek értünk, vagy helyettünk.

 

 

Munkája elismeréseként Havas Pálma, a Tegosz volt vezetője kapta a Terézváros Szociális Segítőjének Emlékérmet

 

Áldozatos munkájáért köszönet illeti a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának és a Terézvárosi Gondozószolgálat, illetve a kerületben dolgozó egyéb szociális ellátó intézmények minden munkatársát.

 

A terézvárosi önkormányzat elkötelezett aziránt, hogy az ágazatban dolgozók helyzete javuljon, anyagi és erkölcsi megbecsültsége méltó helyére kerüljön. A szociális területen a kerület legrangosabb díját idén Havas Pálma kapta, aki közel hét esztendőn át állt a kerület időseinek támaszt nyújtó Tegosz élén. A díjazottról itt olvashatnak portrét.

 

Gratulálunk az ellismeréshez!

 

Szöveg: D.Á.

Fotó: Berecz Valter/kepszerk.hu