Tegosz: Köszönet a segítőknek

Az önkormányzat vezetői mondtak köszönetet a szociális szférában dolgozók járvány alatt elvégzett munkájáért.

A Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) munkatársait július 14-én délután a Benczúr utcai klubba hívták össze, ahol Soproni Tamás polgármester, Miyazaki Jun, humán ügyekért felelős alpolgármester és Jandó Erzsébet, a polgármesteri hivatal humánszolgáltatási főosztályának vezetője képviselte az önkormányzatot.

 

 

Soproni Tamás polgármester tolmácsolta a terézvárosiak köszönetét a Tegosz dolgozóinak

 

 

Elsőként Havas Pálma, a Tegosz intézményvezetője köszöntötte kollégáit, aki azt hangsúlyozta, hogy ők a Covid járvány ideje alatt „csak” azt tették, ami máskor is a feladatuk. Segítették az időseket, nehéz helyzetben lévőket. Ami többletterhet jelentett számukra, az volt, hogy a veszélyhelyzet alatt meg kellett küzdeniük saját félelmeikkel is.

 

Soproni Tamás ugyancsak azzal kezdte köszönő beszédét, hogy a szociális szférában dolgozók olyan fontos, áldozatos munkát végeznek a mindennapokban, ami már önmagában is tiszteletre méltó, ezt pedig a járvány tovább nehezítette, hiszen az addiginál is nagyobb terhelés érte a Tegosz munkatársait.

 

 

A finom csokitortát a Sommer Cukrászda ajánlotta fel a járvány alatt is áldozatos munkát végző segítőknek
 

 

- Az önök munkáját a terézvárosi lakosok is látják és nagyra értékelik. A veszélyhelyzet alatt és azóta is sok olyan levelet kaptam, amiben ezt köszönik meg az itt élők, én pedig most továbbítom önöknek ezt az elismerést. Az önkormányzat a maga módján próbálja ezt az áldozatos munkát elismerni, az igazi megoldás persze az lenne, ha a mindenkori kormányok kompenzálnák ezt ennek a méltánytalanul alulfizetett szakmának – hallhatták a jelenlévők a polgármestertől, aki hozzátette: neki könnyű dolga van, mert ilyen remek emberek segítik a munkáját.

 

Az összejövetel kötetlen beszélgetéssel ért véget, miközben a szociális segítők a Sommer Cukrászda által felajánlott finom tortából falatozhattak.

 

G. E.