Köszönet a biztonságért

A terézvárosiak nemcsak egyre nagyobb biztonságban vannak, hanem egyre nagyobb biztonságban érzik is magukat - összegezte Soproni Tamás, Terézváros polgármestere a Szent György-nap alkalmából tartott ünnepségen, hogy miért hálás az önkormányzat és a kerület a kapitányság dolgozóinak.

A járványszabályokhoz igazodva, kisebb turnusokban megtartott Szent György-napi ünnepségen összesen 50 rendvédelmi dolgozót jutalmazott az önkormányzat és a VI. kerületi Rendőrkapitányság április 22-én.

 

„Idén - zsinórban a negyedik alkalommal - is kiválóra értékelte a teljesítményünket az egyébként nagyon szigorú mércével mérő Budapesti Rendőr-főkapitányság” - árulta el büszkén dr. Kecskés Tamás ezredes, a terézvárosi rendőrkapitányság vezetője hozzátéve, hogy ehhez az eredményhez nagyban hozzájárultak azok, akiknek kiemelkedő teljesítményét most jutalommal honorálja az önkormányzat. Emellett háláját fejezte ki a kapitányság minden dolgozójának, akik igazi közösségként dolgoznak nap mint nap a kerületben élők és megfordulók biztonságáért, nyugalmáért. „Mindenkire büszke vagyok, ez egy nagy család, amelynek erejét a közösség maga adja, a munkánk eredménye pedig nemcsak számokkal bizonyítható, de szemmel is látható” - mondta az ezredes, aki szerint a kapitányság dolgozói igazi terézvárosiak, hiszen itt töltik az idejük nagy részét, jól ismerik a kerület minden zugát.

 

 

 

 

„Reméljük, hogy közülük többen terézvárosi lakosok is lesznek majd egy nap a bővülő szolgálati lakás programunknak köszönhetően - mondta Soproni Tamás. - Szeretnénk minden módon kifejezni a hálánkat azoknak, akik a számunkra, az önkormányzat vezetői számára olyan fontos rendet biztosítják Terézvárosban, és itt tartani az értékes embereket.”

 

Dr. Kecskés Tamás köszönetet mondott a Terézváros Közrendjéért Alapítványnak (amelyet az eseményen Gaár Iván közbiztonsági tanácsnok képviselt) és az önkormányzatnak, amely kurzusokon átívelően támogatja a kerületi kapitányságot, évente kétszer a dolgozóknak jutalomként kiosztható pénzzel és a költségvetésben elkülönített összeggel, amelyből idén egyebek mellett a kapitányság liftje is megújul.

 

„Az anyagiakon túl szeretném megköszönni azt a mindennapi támogatást, amit az önkormányzat munkatársaitól kapunk, soha nem tudunk úgy megszólítani egy egységet sem - a kereskedelmi osztálytól az anyakönyvi részlegig -,  hogy ne kapjunk segítséget” - hangsúlyozta a kapitány.

 

Az esemény csúcspontjaként kiosztották a legkiválóbb teljesítményért járó Szent György-díjat, amelyet idén a kapitányságon 25 éve dolgozó Gyömbér Krisztián kapott meg. A laudációban elhangzott, hogy az őrnagy itt kezdte a pályáját, végigjárta a ranglétrát, évek óta a rendészeti osztály főelőadója, segítőkészsége és szorgalma miatt a kollégái körében nagyon népszerű.

 

 

 

 

A terézvárosi kapitányság elmúlt egy évéről és az idei Szent György-díjas őrnagyról bővebben a legközelebbi Terézváros magazinban olvashatnak.

 

 

Szöveg: Kertész Anna

Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség