Kortárs alkotók művei az Eötvös10-ben

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének oktatói és növendékei mutatták be alkotásaikat december 6-án az Eötvös10-ben.
Sokan kíváncsiak voltak a kortárs alkotókra

Az első emeleti kiállítóteremben Bukta Imre, Kautzky-Dániel Sára, Chilf Mária, Csanálosi Mária, Filp Csaba, Szöllősi Dóra, Gaál József, Kis Barnabás, Kósa János, Viemann Rozália, Ötvös Zoltán, Lázár Kristóf, Radák Eszter, Friedrich Barnabás, Révész László, Széll Ádám, Szabó Attila, Liksay Csenge Gyopár, Udvardy Emese és Ronga Eszter művei kerültek a falakra.

 

 

A terézvárosi kortárs kiállítások megálmodója: Simonffy Márta alpolgármester

 

A csütörtök esti megnyitón Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere – aki maga is művész és a kortárs kiállítás ötletének megálmodója – köszöntötte elsőként a termet zsúfolásig megtöltő közönséget. Mint mondta, örömére szolgál, hogy eddig már hat alkalommal sikerült megrendezni kerületünkben ezt a színvonalas tárlatot, s reményét fejezte ki, hogy ez a sorozat még sokáig folytatódik itt, az Eötvös10-ben.

 

 

Mélyi József művészettörténész a mesterek és tanítványok egymásra gyakorolt hatásáról is beszélt

 

Mint azt Filp Csaba tanszékvezető elmondta, a kiállításra a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének osztályaiból válogatták össze a tanárok és a hallgatók műveit. Az idei év érdekessége, hogy nem csupán az úgynevezett mesterosztályok hozhatták el alkotásaikat, hanem a murális, vagyis falfestéssel foglalkozó művészek és növendékek is bemutatkozhattak. Az Andrássy úton lévő, hamarosan 150 éves intézményben hagyománya van annak, hogy a mesterek és tanítványok együtt állítanak ki a tanulókkal, az utóbbi években ennek a tárlatnak a terézvárosi Eötvös10 adott helyet.

 

 

Filp Csaba tanszékvezető méltatta a kiállítókat
 

 

A kiállítást Mélyi József művészettörténész nyitotta meg, aki a mesterek és tanítványok viszonyát, művészetük egymásra gyakorolt hatását vonultatta végig a különféle korokon, művészeti irányzatokon.


A kortárs képzőművészet iránt érdeklődők díjtalanul tekinthetik meg a képeket 2019. január 31-ig mindennap az Eötvös10 első emeleti galériájában.