Korszerűbb lett a fűtés a TAZI-ban

A Tóth Aladár Zeneiskolában a meglévő két elavult berendezést kondenzációs kazánokra cseréltette az önkormányzat.

A korszerűsítést a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. bonyolította, a munkát a nyílt közbeszerzési eljárás nyertese, a MI-LE Épületgépészeti és Energetikai Kft. végezte el. A fűtőberendezések cseréjével egyidejűleg a szükséges gépészeti korszerűsítések is megtörténtek.

 

Annak ellenére, hogy a munkavégzés részben tanítási idő alatt történt, a növendékek egy percig sem maradtak fűtés nélkül, ugyanis a kivitelezés alatt a régi rendszeren keresztül biztosították az egész épületben a meleget.

 

A terézvárosi önkormányzat annak ellenére, hogy az iskolák fenntartója és működtetője az állam, részt vállal az iskolaépületek karbantartásában, felújításában, hiszen az intézményekben kerületi gyerekek tanulnak. Az önkormányzat minden lehetséges módon segíti, hogy a gyerekek és a tanárok megfelelő környezetben, korszerű eszközökkel végezhessék napi munkájukat.

 

A kazáncserével nemcsak az intézmény fűtésszámlája lesz kevesebb, de a kisebb gázfogyasztás környezetkímélőbb is. A zárt égésterű készülékek nagyobb biztonságot jelentenek, ott ugyanis, ahol ilyen kazán üzemel, nem kell tartani a szén-monoxid-visszaáramlásától.