Környezetvédelmi pályázat nyáron (is)

„A középpontban a nyár, a vakáció állt."
„A középpontban a nyár, a vakáció állt."

Terézváros óvodásai és kisiskolásai környezetvédelmi témájú alkotásokkal pályáztak, s a legjobbak május 11-én vehették át jutalmukat az Eötvös10-ben megrendezett ünnepségen.

 

 

A kerületben már egészen fiatal kortól megismerkedhetnek a gyerekek a környezettudatos életmód alapjaival. Erről az óvodák és általános iskolák elhivatott pedagógusai gondoskodnak. Matokanovic Lídia önkormányzati képviselő, a környezetvédelmi és civil kapcsolatok tanácsnoka kezdeményezésére az idén is kiírták azt a pályázatot, amelyre a kicsik a természet védelmét bemutató alkotásokkal nevezhettek. Az alkotások különböző technikákkal készültek, a közös az volt bennük, hogy a közppontban a nyár, a vakáció állt, ahogyan azt a pályázat kiírói kérték tőlük.

Vincze Zsófi, a Játékvár Óvoda pedagógusa beszélget a képekről a gyerekekkel

Matokanovic Lídia az ünnepélyes eredményhirdetésen megköszönte a közös munkában részt vevő gyerekek lelkesedését és elismerően szólt a környezettudatos nevelést folytató pedagógusok tevékenységéről. A díjak átadása során a tanácsnok kiemelte a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai által elkészített igen szemléletes rajzokat, tablókat, a Szív Óvoda Katica csoportja által megálmodott és kivitelezett könyvecskét és a Játékvár Óvoda Katica, Maci és Nyuszi csoportja által létrehozott, Manóvilággá átalakított, egykor használatban lévő talicskát.

Matokanovic Lídia tanácsnok a környezettudatos életmódra tanító játékokkal jutalmazta a nyerteseket

Ez utóbbi, igen érdekes pályaműről Zaveczné Komáromi Katain óvónő elmondta: egy kicsit már kopottas talicskát igyekeztek újrahasznosítani, élettel megtölteni. Ennek érdekében a gyerekekkel együtt növényekkel ültették be, kavicsokból utakat építették rá, s egyfajta manóvilágot alakítottak ki. A miniatűr világ olyan nagy tetszést aratott a gyerekek körében, hogy még működő játékokat is kaptak a manók. Ez az alkotás jelenleg a Játékvár Óvoda Föld napja alkalmából összeállított kiállítását díszíti, de fotókról mi is imegismerhettük. 

A Játévár Óvoda közössége manóvilágot hozott létre egy régi talicskából

Matokanovic Lídia érdeklődésünkre elmondta, a legügyesebb gyerekek és közösségek miniüvegházat, bogárvárost, illetve mini időjárás-állomást kaptak ajándékba.