Környezetbarátabb lett a rendőrség járműparkja

Elektromos autót vásárolt az önkormányzat a kerületi rendőrkapitányságnak. Ezzel a kapitányság járőrautóinak immár 15 százaléka környezetbaráttá vált.

Soproni Tamás polgármester elmondta, az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a terézvárosiak biztonságát és környezetük élhetőbbé tételét, ezért különösen nagy örömmel adja át a nullaemissziójú, korszerű Nissan Leaf kulcsát. Hangsúlyozta, az önkormányzat a jövőben is minden eszközzel segíti a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját.

 

Kecskés Tamás rendőr alezredes, a kerületi kapitányság vezetője megköszönte a támogatást. Mint mondta, a terézvárosi rendőrkapitányság az önkormányzat jóvoltából három évvel ezelőtt nemcsak a fővárosban, de az országban is elsőként jutott hozzá elektromos járőrautóhoz és vehette át egyúttal a Zöld rendőrkapitányság oklevelet. A környezetbarát, gyakorlatilag teljesen zajtalanul közlekedő autó tökéletesen bevált, kiválóan bírja az átlagosnál nagyobb igénybevételt – tette hozzá. Tájékoztatása szerint a fővárosban a terézvárosi önkormányzat környezettudatos fejlesztése a mai napig egyedülálló, ugyanis csak a VI. kerületben teljesítenek elektromos autóval szolgálatot a járőrök.

 

 

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere átadta Kecskés Tamás kerületi rendőrkapitánynak az önkormányzat által vett elektromos meghajtású Nissan Leaf rendőrautót

 

Gaár Iván Zsolt, a kerület közbiztonsági tanácsnoka arról beszélt, hogy a terézvárosi rendőrök munkájának támogatásával az önkormányzat jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az itt lakók nagyobb biztonságban élhessenek. Példaértékűnek nevezte a rendőrség, az önkormányzat és a közterület-felügyelet közötti folyamatos együttműködést.

 

 

Egy kör erejéig a polgármester is kipróbálhatta az új járőrautót

 

Töreki Milán, a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumának elnöke a jó közbiztonság elengedhetetlen feltételének tartja, hogy a rendőrök megkapják mindazt a segítséget, korszerű eszközöket, ami szolgálatukat hatékonyabbá teszi. Hozzátette, az új járőrautó reményei szerint növeli a rendőrök közterületi láthatóságát.

 

Az átadott járőrautó 10 552 000 forintba került. A vételárból kilencmillió forintot állt az önkormányzat saját költségvetéséből, a fennmaradó összeget az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromosautó-beszerzésre kiírt pályázatán elnyert forrásból fedezte.

 

Fotó: Dimény András/kepszerk.hu