Konferencia: téma a mozgás és tér

A konferenciasorozat keretében eddig a táncoktatás számos aspektusát megvizsgálták.
A konferenciasorozat keretében eddig a táncoktatás számos aspektusát megvizsgálták.

Az esemény főszervezője, Mattyasovszky Zsófia érdeklődésünkre elmondta: a több éve tartó programsorozatra ezúttal is olyan szakembereket vártak, akik munkájuk során tánctanítással foglalkoznak elsősorban szociális intézményekben. A terézvárosiak mellett Budapest más részeiből is képviseltették magukat a téma iránt érdeklődők.

A konferenciát Simonffy Márta alpolgármester (jobbról) nyitotta meg

A konferenciasorozat keretében eddig a tánc, táncoktatás számos aspektusát megvizsgálták, így kiderült az is, mi is valójában a mozgásterápia, mi mindenre használható a tánc, hogyan segítenek a különféle mozgásformák. A mostani összejövetelen Tér és mozgás, formálás és érzékelés címmel tartott előadást. Sebestény Ferenc DLA építész, színpadi tér- és látványtervező, aki az egyik legelismertebb tekintélye ennek a területnek.

Sebestyén Ferenc a mozgás és a tér viszonyáról tartott előadást 

Király Melinda mentálhigiénés munkatárs és Juhászné Vellai Nóra szociális gondozó az értelmi sérültekkel és időskorúakkal való munkatapasztalatok összehasonlításában volt a jelenlévők segítségére. Végezetül Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke zárta a konferenciát.

A programon megjelent Simonffy Márta alpolgármester is, aki a szociális szférában dolgozók, a mozgásterápiát oktatók munkájának fontosságát méltatta, s köszönetet mondott a szakembereknek, valamint kiemelte a konferenciát szervező Mattyasovszky Zsófia szerepét, s elismerően szólt évek óta tartó tevékenységéről.

A résztvevők munkájuk során találkoznak a tánctanítással

Délután a gyakorlaté volt a főszerep. Az Eötvös10-ben dr. Zám Mária táncterápeuta, nyugalmazott egyetemi tanár táncterápiás foglalkozást vezetett, Gregory Chevalier táncos, táncpedagógus pedig az úgynevezett kontakttánccal ismertette meg az érdeklődőket.

A szakmai konferencia közben a Terézvárosi Gondozószolgálat Idősek Klubja és a Terézvárosi Önkormányzat Játékvár Óvodája által készített termékekből vásárolhatott az Eötvös10 közönsége, a megnyitó előtt és a szünetben pedig rövidfilmeket vetítettek, egy minikiállítás pedig árubemutatóval és vásárlási lehetőséggel várta az érdeklődőket.