Kiváló diákokat köszöntöttek

A kerület általános iskoláiban tanuló diákok legjobbjait jutalmazták június 16-án, a Hunyadi téren.

Vidám gyerkőcök, büszke szülők és pedagógusok töltötték meg a Hunyadi téri zenepavilon előtti teret június 16-án délután. Volt ok a büszkeségre, hiszen azokat a tanulókat hívta meg ide az önkormányzat, akik a tanév során kiváló iskolai teljesítményük mellett még valamilyen sportban, művészeti is ágban remekeltek, illetve tanulmányi versenyen értek el dobogós helyezést. Ezért az önkormányzattól megkapták a Terézváros kiváló diákja kitüntetést, amivel egy dicsérő oklevél, illetve 20 ezer forint értékű utalvány is jár.

 

 

A gyerekek szüleikkel együtt örültek egymás sikereinek

 

 

„Van egy legenda, miszerint a világ leghíresebb professzora, Albert Einstein megbukott matematikából. Általában ezzel szokták vigasztalni magukat, akik rossz jegyeket kapnak. És bár abban igazuk van, hogy egy rosszabbul sikerült dolgozattól vagy akár év végi jegytől nem dől össze a világ, sajnos a mítosz nem igaz. Einstein kiváló volt matematikából és fizikából az iskolában végig. Igaz, az idegen nyelvekkel akadt némi gondja, azért később ezt is megoldotta” – kezdte köszöntő beszédét a színpadon Soproni Tamás polgármester, aki biztosította a téren összegyűlt srácokat arról is, hogy „Terézvárosban nem kis Einsteineket akarunk látni – persze nem baj, ha lesz közületek egy-kettő –, hanem boldog gyerekeket. Akik nemcsak jól teljesítenek a tanulás, sport vagy művészetek területén, ahogy ti teszitek, hanem élvezik is azt. Akiknek marad idejük gyereknek lenni, kipróbálni minden kópéságot, néha kicsit felbosszantani a felnőtteket amellett, hogy egyébként jól tanulnak.” A polgármester a gratuláció után a tanároknak és szülőknek is köszönetet mondott, hiszen, a gyerekek jó teljesítménye mögött legtöbbször csapatmunka áll.

 

 

Az okleveleket Soproni Tamás polgármester és Miyazaki Jun alpolgármester adta át

 

A Terézváros kiváló diákja címet idén hatvan kerületi általános iskolás nyerte el. Volt közöttük sok jól teljesítő sportoló, de balerina, zenész, képzőművész-palánta is, és persze az országos és nemzetközi tanulmányi versenyeken érmes helyezést elért gyerekek.

 

Az okleveleket és jutalmakat Soproni Tamás polgármester és Miyazaki Jun alpolgármester adta át a diákoknak.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu