ÜNNEP: kilencvenedik születésnap

Boldog születésnapot kívánunk!
Boldog születésnapot kívánunk!

A Rózsa utcai épület feldíszített klubszobájában az intézmény dolgozói Rozália, Eszter és Júlia néni tiszteletére bensőséges hangulatú ünnepséget rendeztek. Simonffy Márta köszöntőjében hangsúlyozta: mindazok, akik kilenc évtizedet tudnak maguk mögött, világ- és sorsfordító eseményeket éltek meg. Nemcsak a történelem állította ezt a generációt jó néhány próbatétel elé, de a mindennapi életben is olyan változások mentek végbe, amilyeneket korábban elképzelni sem lehetett. Mint fogalmazott, az idő múlása különös dolog. Az ember a negyvenedik születésnapját életének fordulópontjaként éli meg, az ötvenediknél, a hatvanadiknál már csak egy legyintéssel veszi tudomásul az idő múlását. De amikor átlép a hetvenedik esztendő küszöbén, sok minden megváltozik. A jövő tervezgetése háttérbe szorul, a jelen, a megélt pillanat pedig felértékelődik. Éppen ezért az ünnepelteknek azt kívánta, hogy találjanak mindennapjukban valami szépet, értékeset. Forduljanak szeretettel a világ és a körülöttük élők felé!

A vezető boldog születésnapot kívánt az ünnepelteknek

Somogyi Bernadett, az intézmény vezetője is szeretettel köszöntötte a születésnapjukat ünneplőket, majd néhány gondolat erejéig kitért arra, milyen jó, ha az ember idős korára nem marad magára, hanem egy odafigyelő, gondoskodó közösségben él. Szólt azokról a foglalkozásokról, programokról, amelyekkel munkatársaival együtt igyekeznek színt vinni a szürke hétköznapokba. Az ünnepeltekhez intézve szavait reményének adott hangot, hogy a századik születésnapjukat is közösen ülik majd meg.

Az ünnepeltek meghatódva vették át az alpolgármestertől az ajándékokat, majd az otthonban töltött évekről, családjukról, a régi időkről meséltek.

Rozália, Eszter és Júlia néni életérükről meséltek Simonffy Márta alpolgármesternek

Az ünnepség fénypontján az ünnepeltek közösen fújták el a születésnapi torta gyertyáit, miközben a lakótársak a Boldog születésnapot című dalt énekelték.

Búcsúzáskor az alpolgármester Rozália, Eszter és Júlia néninek, valamint az otthon valamennyi lakójának jó egészséget és sok boldogságot kívánt.