Kiérdemelt kitüntetés

A Főváros napja alkalmából dr. Kecskés Tamásnak, a VI. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének a fővárosi közgyűlés Dr. Barna Sándor Emlékérmet - A Főváros Közbiztonságáért díjat adományozott.

Kecskés Tamás nyolc évvel ezelőtt, 2013. november 1-én vette át a kerületi rendőrkapitányság munkájának irányítását, amikor is a bűnözés évtizedes csúcsán volt. Az azóta eltelt esztendőkben vezetésével a terézvárosi rendőröknek sikerült az akkori trendet megfordítani. Évről-évre folyamatosan csökken a bűncselekmények száma, látványosan javulnak a nyomozás eredményességi mutatói. Vezetésével az állomány teljesítményét az egyébként nagyon szigorú mércével mérő Budapesti Rendőr-főkapitányság az idén immáron negyedik alkalommal kiválóra értékelte.   

 

A rend őrei a nap 24 órájában fokozott járőrszolgálatot teljesítenek, nemcsak a kiemelt helyszíneken, de a városrész minden pontján jelen vannak. A rendőrkapitány  nevéhez köthető egy merőben új, szolgáltató jellegű, az itt élők és a kerületben vendégeskedő turisták biztonságára összpontosító szemlélet meghonosítása is. Nem mellékesen Kecskés Tamás a kapitányságon belül egy összetartó, munkáját elkötelezett hivatástudattal végző közösséget hozott létre.

 

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

 

Szöveg: D.Á.
Fotó: Dimény András/kepszerk.hu