Kiállítás gyermekrajzokból az Eötvös10-ben

Hatvankét diák nevezett a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. által felkarolt rajzversenyre, amelyet a VI. kerületi iskolák rajzmunkaközössége szervezett. Az idén a Természet és én volt a tematika, és egy rajzolt, egy festett, egy fekete-fehér és egy színes alkotással nevezhettek a terézvárosi iskolák tanulói.

A szervezet örömmel vállalta fel az idén is, hogy nemcsak otthont ad a gyermekek rajzainak egy kiállítás keretében, hanem mindenben támogatja a verseny megrendezését mint a kerület közművelődési feladatokat ellátó intézménye. Így biztosította a versenyen helyezést elért és különdíjban részesült gyermekeknek az ajándékokat is.

 

A zsűri tagjai, Bálind István festőművész, Lévay Jenő Munkácsy-díjas képzőművész és Szilágyi János festő, grafikusművész minden évfolyamból, elsőtől nyolcadik osztályig választottak a beérkezett munkákból 1., 2. és 3. díjazottat.

 

 

 

Bökönyi Anikó vezérigazgató átadja a díjakat

 

Szilágyi János a kiállítás megnyitóján beszédében Picassótól idézett: „A gyerekek valamit tudnak, a gyerekek zsenik... A híres festő maga is büszke volt rá, hogy felnőttkorában is úgy rajzolt, mint egy gyermek. A gyerekek munkáiban felfedezhető, hogy mindent le lehet rajzolni, nincs akadály, nincs gátlás. A gyerekek életében több a kép, a vizuális élmény, mint a szó.”

A zsűritag elmondta, hogy az értékelésnél azt vették figyelembe, hogy mennyire érdekes, egyéni, eredeti és a gyermekek korának megfelelő alkotást látnak. Végezetül a festőművész gratulált minden díjazottnak és köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, valamint a szülőknek is.

 

Szilágyi János értékeli a beérkezett rajzokat

 

A díjak átadása után a gyermekek büszkén mutatták meg alkotásaikat szüleiknek a kivilágított falakon. A kiállítás 2019. május 12-éig tekinthető meg díjtalanul az Eötvös10 aulájában.

Steinbacher Julianna

Edina néni, a rajztanárom hívta fel a figyelmemet a versenyre, ahová örömmel neveztem. Nekem a természetről először a virágok jutottak eszembe, de aztán egy halászt rajzoltam le. Nagyon boldog voltam, hogy ezzel első helyen végeztem.

Kertész Borbála

Nagyon szeretek rajzolni, megragadok minden lehetőséget, hogy alkothassak, de sajnos külön nem járok rajzórákra. Kihívás volt számomra, hogy egy kitömött madarat fessek le, és örülök, hogy a zsűri tetszését elnyerte a festményem.