Kertmozi a Hunyadi téren

Szabadtéri filmnézéssel, helytörténeti sétával és online vetélkedőkkel várja az idei Terézvárosiak napja az érdeklődőket szombaton.

A Terézvárosiak napja ezúttal sok szempontból más lesz, mint az előzőek. A járvány miatt a programok zöme az online térben zajlik majd, ám idén először hangulatos kertmozival is várjuk a helyi lakosokat a Hunyadi téren.

A vetítés a Budapest Film új, közösségi kertmozi-hálózata, a Budapest Kertmozi keretében valósul meg. Június 6-án este a terézvárosi lakosok a Yesterday című angol zenés vígjátékot nézhetik majd meg a Hunyadi téri alkalmi kertmoziban.  A vetítés 21 órakor, a beengedés 20.30-kor kezdődik. A kerületi lakosok előzetes regisztrációval igényelhetnek jegyeket a http://film.artmozi.hu/hunyadi/ webcímen. A jegyigényeket érkezési sorrendben regisztráljuk, a belépéshez lakcímkártya szükséges. Minden regisztráló visszajelzést kap e-mailben.

Izgalmasnak ígérkezik a Kihív6unk? címmel a kerületiek számára meghirdetett és összeállított játék. Ennek keretében június 1–6. között naponta 6 óra 6 perckor 1-1 feladatot tesznek közzé az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Facebook-oldalán.
Ajándékot kap minden résztvevő, aki teljesíti az összes kihívást. Közöttük sorsolják ki a játék fődíját, egy 3 kamerás, kártyafüggetlen mobiltelefont.
A kreatív feladatok legszebb/legviccesebb/legötletesebb megoldásáért pedig különdíjakat nyerhetnek a résztvevők, ami az Eötvös10 következő évadára szóló, szabadon összeállítható jegycsomagokat jelenti 20-20 ezer forint értékben. A játékban korhatár nélkül részt vehetnek mindazok, akik a hatodik kerületben laknak, dolgoznak, tanulnak. (A 14 éven aluliak megoldásait szülők, pedagógusok is feltölthetik.) A kihívások teljesítésének határideje: 2020. június 8., hétfő éjfél. Sorsolás: 2020. június 9-én 12 órakor.
Játékszabályzat: https://cutt.ly/VyLxTfO
 

A Terézvárosiak napján bemutatkoznak a helyi művészek is. A Szórakoz6unk nevet viselő online esemény keretében néhány Terézvárosban élő, alkotó előadóművész a karantén idején készített felvételeit tárja a közönség elé.
Részletes program június 4-től az eseménynél. Részletes információk: https://cutt.ly/7yFlSTR
Az sem marad program nélkül, aki úgy dönt, hogy végre feláll a számítógép mellől, és a virtuális világ helyett a valóságot választja. Őket a Sétál6unk esemény várja „Budapest esszenciája: Terézváros” címmel. A díjtalan helytörténeti sétán Maczó Balázs várostörténész, muzeológus vezetésével június 6-án három időpontban 15-15 fő vehet részt előzetes regisztráció alapján. Részletek: https://cutt.ly/6yGyger
 

Idén sem marad el a június 6-án született kerületi lakosok ünneplése. Őket ajándékcsomaggal köszönti az önkormányzat. Ennek feltétele az érvényes regisztráció a sajto@terezvaros.hu e-mail címen. A regisztrációs levélnek tartalmaznia kell a nevet, lakcímet, születési évet. Az e-mailek beérkezési határideje: 2020. június 6. Az ajándékcsomagok átvételéről válasz e-mailben értesítik a jelentkezőket.