Karácsonyvárás a Vázsonyiban

Közös ünnepségen köszöntötték a karácsonyt december 19-én a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonának lakói és dolgozói. A terézvárosi önkormányzat ajándékát, az operettszínházi belépőket Simonffy Márta alpolgármester adta át.

Az otthonba belépőket már az előtérben igazi karácsonyi hangulat fogadta, a Rózsa utcai klubhelyiség zsúfolásig megtelt az ünnepi műsorra érkezőkkel.

 

Simonffy Márta rövid köszöntőjében elmondta, mindig szívesen látogatja meg az itt élőket, mert belépve szinte azonnal érzi azt a barátságot, szeretetet, ami az itt lakók kapcsolatát jellemzi. A közelgő ünnepről szólva az alpolgármester úgy fogalmazott: az élethez hasonlóan, a karácsony értelmét, értékét is azok a percek adják, amelyeket a hozzánk közel állók társaságában elégedettségben, szeretetben töltünk el. A jelenlévőknek sok ilyen pillanatot és áldott, szép karácsonyt kívánt.

 

 
Somogyi Bernadett és Simonffy Márta köszöntötte az ünnepség résztvevőit

 

Somogyi Bernadett, az intézmény vezetője arról beszélt, hogy a feldíszített fenyőfa mindenkinek az otthon melegét juttatja eszébe. Már az adventi várakozás heteiben béke és nyugalom költözik az emberek lelkébe. Mindenkinek azt kívánta, hogy a karácsonykor feléledő szeretet lángjából jusson az év minden egyes napjára.  

 

 
Bencze Enikő előadóművésszel közösen énekelték el az otthon lakói a Csendes éjt

 

A köszöntőket követően Bencze Enikő előadóművész és Hegedűs Valér zongoraművész az ünnephez kapcsolódó műveket adott elő. Az összeállításban a klasszikus zeneirodalom szebbnél szebb karácsonyi dallamai, valamint neves írók, költők tollából a betlehemi éjszakát megidéző történetek hangzottak el. Majd Vásári Barna, az otthon egyik lakója Ady Endre: Karácsony című versét adta elő.

 

Az ünnepség közös énekléssel ért véget.