Karácsonyi ünnepség a Vázsonyiban

Hagyományaik szerint advent utolsó hetében, december 18-án karácsonyi ünnepséget tartottak a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában.

Az intézmény vezetése nagy gondot fordít arra, hogy az ünnepek kiemelkedjenek a hétköznapok sorából. Minden esztendőben, amint advent havába lépünk, az előtértől kezdve a társalgón át a nagyteremig mindent gyönyörűen feldíszítenek, az egész épületet átjárja a karácsonyváró hangulat. A karácsonyi ünnepségen az idén is megtelt az otthon nagyterme, és – eleget téve a szíves invitálásnak – az idősekkel közösen ünnepelt Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, valamint Miyazaki Jun humán területért felelős alpolgármester is.

 

Köszöntőjében Soproni Tamás felidézte a Vázsonyiban élő, kilencvenesztendőnyi élettapasztalattal kiérlelt idős ember szavait, ami szerint az életben a legfontosabb a család, a szeretet, no meg az egészség. Karácsony és az új esztendő közeledtével mit is kívánhatna mást az ember, mint azt, hogy az ünnepeket és a következő évet mindenki szeretetben, jó egészségben élje meg – tette hozzá.

 

 
Somogyi Bernadett intézményvezető, Soproni Tamás polgármester és Miyazaki Jun alpolgármester közösen ünnepelt az otthon lakóval

 

Mindaz, ami körülvesz bennünket, az előző nemzedékek munkáját dicséri – hangsúlyozta a polgármester. Őszintén tisztelem az idősek élettapasztalatát, bölcsességét, amiből mindig meríthetünk – hangsúlyozta a polgármester.

 

Szólt arról, hogy egyre több szépkorú él Terézvárosban, az önkormányzat támogatásokkal, az ellátások biztosításával igyekszik minden tekintetben megfelelni az ezzel járó kihívásoknak, feladatoknak. Megemlítette, hogy karácsony alkalmából minden 62. évét betöltött terézvárosinak ajándékcsomaggal kedveskedtek.

 

Beszédét követően Miyazaki Jun alpolgármesterrel az önkormányzat ajándékaként az Operettszínház Luxemburg grófja című előadására szóló jegyeket tettek az otthonban élők közös karácsonyfája alá.

 

 
Bencze Enikő népszerű és kevésbé ismert karácsonyi dalokból állította össze műsorát

 

Az otthon lakói nevében az ajándékot Somogyi Bernadett, az intézmény vezetője köszönte meg és kívánt minden jelenlévőnek boldog ünnepet.

 

Ezt követően a karácsonyi műsort adó két művészvendégnek, Bencze Enikőnek és Hegedűs Valérnak köszönhetően csodálatosan meghitt és emelkedett percek következtek.

 

 
Az otthonban élő Vásári Barna Ady Endre: Karácsonyi rege című versével lepte meg társait

 

Az est nagyon szép pillanata volt, amikor a Csendes éj és a Pásztorok, pásztorok kezdetű dalt közösen énekelték el a jelenlévők.