Karácsony a Családok Átmeneti Otthonában

Tíz család vehetett át ajándékcsomagot a Terézvárosi Családok Átmeneti Otthonában. A Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ (TCSGYK) Hegedű utcai klubhelyiségében december 17-én megtartott bensőséges karácsonyi ünnepségen a családokat Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszöntötte, a Kereszténydemokrata Néppárt ajándékait Harrach Péter frakcióvezető adta át.

Hassay Zsófia rövid beszédében elmondta: Terézváros önkormányzata mindig különösen fontos feladatának tartotta a családok támogatását. A Családok évében azonban a korábbinál is nagyobb figyelmet fordított arra, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel javítsa a gyermekek és szüleik életkörülményeit. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a jelenlévők is úgy érzik, hogy az önkormányzat segítségére nemcsak a kiemelt ünnepeken, hanem a mindennapokban is számíthatnak. Beszédének végén minden családnak áldott karácsonyt kívánt.

Hassay Zsófia után Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője köszöntötte a családokat

 

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakciójának vezetője arról beszélt, értékrendjükből adódóan számukra rendkívül fontosak a gyermekek és a családok. Azt szeretnék, ha minden magyar családnak előbb-utóbb lenne saját otthona. Hozzátette: az átmeneti otthon fenntartásával az itt lakó családoknak az önkormányzat az önálló otthon megteremtéséhez nyújt segítséget.

 

Az önként jelentkező kis bűvészinas is nagy sikert aratott
 

A gyermekekhez fordulva úgy fogalmazott: örömmel tölti el, hogy egy nagy családként, közösen ünnepelhetik a közelgő karácsonyt, a Jézuska születését. Az óriási dobozokba csomagolt élelmiszerből, csokoládékból, szaloncukorból és írószerekből álló ajándék átadása előtt –mintegy ráadásként – bűvészműsorral lepte meg a KDNP az átmeneti otthonban élőket.

 

Harrach Péter és segítője, Paulik András adta át a KDNP képviselőcsoportjának ajándékát
 

Kopácsy Judit, a Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ (TCSGYK) vezetője az ünnepséget követően elmondta, a negyedszázada működő Terézvárosi Családok Átmeneti Otthona az első olyan intézmény volt Magyarországon, ahol – a család egységét megtartva – lehetőség volt a fedél nélkül maradt gyerekek és szüleik együttes elhelyezésére.

 

A Hegedű utcai otthonban jelenleg 8 család él, akiket a lakhatás biztosítása mellett az ellátásukba bevont szakemberek a szociális segítő munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával igyekeznek talpra állítani. Két család pedig a Vasvári utcában szociális segítségnyújtással, de mát önállóan gazdálkodva él. Kopácsy Judit elismeréssel szólt az önkormányzat támogatásáról, óriási eredménynek nevezte, hogy tavaly az átmeneti otthonból pályázati úton 3 család jutott szociális bérlakáshoz.