Karácsonyi hangulat a Tegoszban

Karácsonyi ünnepséget tartottak december 13-án a Tegosz Benczúr utcai idősek klubjában.

A Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) keretében működő idősek klubjában hagyomány, hogy a jeles ünnepekről együtt emlékeznek meg a tagok, s ilyenkor kis műsorral, ajándékkal is kedveskednek nekik az itt dolgozók, illetve az önkormányzat képviselői.

 

 
A Tegosz dolgozóitól ajándékcsomagokat vehettek át a klubtagok

 

Az idei, karácsonyi összejövetelre Simonffy Márta és Bundula Csaba alpolgármesterek is ellátogattak, a Bajza utcai Általános Iskolából érkezett gyerekek pedig betlehemi jelenettel, csodaszép dalokkal lepték meg a termet megtöltő közönséget.

 

A klubtagokat és a vendégeket Schmolczné Havas Pálma, a Tegosz vezetője köszöntötte, aki arra emlékeztetett, hogy a karácsony, az év végi ünnepek alkalmat adnak a visszatekintésre, az elmúlt hónapokban történtek összegzésére is. Márpedig a terézvárosi szépkorúak számára ez az esztendő is sok-sok szép és izgalmas programot hozott, amelyek finanszírozásáért az önkormányzatot illeti köszönet.

 

 
Simonffy Márta alpolgármester elárulta: mindig jól érzi magát a Tegosz rendezvényein

 

Simonffy Márta alpolgármester elárulta, hogy örömmel vesz részt a Tegosz programjain, hiszen ezeken jókedvű, derűs nyugdíjasokkal találkozhat, s a légkör is mindig szeretetteljes.

 

 
A Bajza utcai iskolából érkezett gyerekek műsora tette meghitté az ünnepet

 

Bundula Csaba alpolgármester is elismeréssel szólt a klubot vezetők munkájáról, sőt felajánlotta, hogy egy következő kirándulásra szívesen elkíséri a terézvárosi szépkorúak csapatát. A jelenlévők azonnal ki is választották a helyszínt, ami a tervek szerint Ópusztaszer lesz.

 

A Tegosz karácsonyi ünnepségén a klubtagok kis ajándékcsomagokat kaptak, majd pedig együtt fogyasztották el az ilyenkor elmaradhatatlan bejglit.

 

 

Így látják a klubtagok

Kutor Ferencné

Nagyon szép volt az idei ünnepség is, gyönyörűen énekeltek a Bajza utcai iskolából érkezett gyerekek és ajándékoknak is örültünk. Köszönjük szépen az odafigyelést és a támogatást az önkormányzatnak, hiszen így juthatunk el a nyári táborba és a kirándulásainkra is. A karácsonyra mindig nagyon készülünk. Előtte már közösen kézműveskedünk, karácsonyi tárgyakat gyártunk, ami még jobban összehozza a csapatot. Nagyon szeretetteljes a hangulat, törődünk egymással, ami a legfontosabb az életben.

Gyemi Istvánné

Én másfél évvel ezelőtt csatlakoztam a terézvárosi idősek klubjához, s ezt a döntést egyáltalán nem bántam meg. Korábban a VIII. kerületben laktam, de ott nem találtam olyan jó közösségre, mint itt. Mióta a Rippl-Rónai utcába költöztem az önkormányzat törődését is megtapasztalhattam, érezhetően tisztelik a generációnkat, nagyon sok segítséget kapnak ebben a kerületben az idősek, ami bizony jól esik. A klubban már a kezdetekkor szeretettel fogadtak, nagyon jól érzem magam, amikor csak tehetem, jövök a programokra.