Karácsonyi gasztrokaland a Tegoszban

Ünnepi ebéddel lepték meg a nyugdíjasklub tagjait a TESZ dolgozói december 19-én.

A Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat (TESZ) dolgozói főztek ünnepi ebédet december 19-én a Terézvárosi Gondozó Szolgálat (Tegosz) nyugdíjasainak.

 

 

Hassay Zsófia polgármester színházjegyekkel ajándékozta meg a nyugdíjasokat

 

Néhány éve már hagyomány, hogy a TESZ munkatársai december végén egy csapatépítő tréning keretében elmennek egy profi konyhába, és ott mesterszakácsok segítségével minőségi alapanyagokból karácsonyi ebédet főznek, amit aztán elvisznek és feltálalnak a Tegosz Benczúr utcai idősek klubjában. Idén sem volt ez másként. Ezúttal szarvasgombával ízesített zellerkrémleves, tűzdelt pulykacomb aszalt gyümölcsös, gesztenyés töltelékkel, burgonyapüré, balzsamecetes saláta, gesztenyés piskótatekercs készült – mondta el érdeklődésünkre dr. Czermann Imre, a TESZ főigazgatója, aki maga is aktívan kivette a részét a főzésből.

 

 

Dr. Szabó Katalin, a TESZ orvos igazgatója is rész vett a főzésben és a tálalásban

 

A Benczúr utcai ebéden ott volt Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Simonffy Márta alpolgármester is. Ők az önkormányzat ajándékát hozták el, ami ezúttal egy színházjegy volt a Chicagói hercegnő című előadásra. A vendégek hosszasan elbeszélgettek a klubtagokkal. Hassay Zsófia kihangsúlyozta: mindig szívesen jön a Tegosz rendezvényeire, mert láthatóan egy összetartó, egymásra figyelő, szeretetteljes közösség alakult itt ki. Mint mondta, az önkormányzat örömmel támogatja a nyugdíjasklub programjait, a kirándulások és a nyaralások az idén a siófoki üdülő adta lehetőségekkel is kibővültek.

 

A klubtagok jó étvággyal fogyasztották el a különleges ebédet, majd köszönetet mondtak a TESZ jelenlévő dolgozóinak és az önkormányzat vezetőinek.

 

 

Megkérdeztük: Hogy ízlett az ebéd?

Balogh Irén, klubtag

Én új tag vagyok. Nemrégiben költöztem vissza Budapestre, előtte 12 évig Balatonfüreden éltem. Miután újra VI. kerületi lakos lettem, elkezdtem járni a nyugdíjasklubba, ahol igazán jól érzem magam. Ez a mai rendezvény is nagyon szép volt, köszönjük szépen a finom fogásokat a TESZ dolgozóinak. Annyira ízletes volt minden, hogy javaslom, tartsanak a TESZ-esek nekünk egy főzőtanfolyamot, mert még a gyakorlott háziasszonyoknak is lenne mit tanulni tőlük.

Lelkes József, klubtag

Minden fogás osztályon felüli volt, én nem tudok kedvencet választani, mert nagyon ízlett a leves, a húsos fogás és a desszert is. Jól esik az embernek, hogy gondolnak ránk. Azt már megszoktuk, hogy az önkormányzat ahol csak tud, segít, de most még az egészségügyi dolgozók is nekünk kedveskednek, ami igazán jól esett. Még repetát is kaptunk és éltünk is a lehetőséggel, mert olyan különlegesen finomat főztek. Köszönjük szépen és boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek!