Jutalom a kiváló diákoknak

Terézváros önkormányzata hagyományosan a tanév végén jutalmazza a kerület általános iskoláiban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat. A tanulmányi eredmények, sport és zene területén elért helyezések alapján idén 62 diák részesült elismerésben.

A diákokat és őket kísérő szüleiket Soproni Tamás polgármester és Miyazaki Jun alpolgármester fogadta. A polgármester azt kérdezte a diákoktól, hogy van-e olyan, közöttük, akinek még nem tették fel a kérdést, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Elárulta, hogy általános iskolás korában római katolikus pápa szeretett volna lenni, de nem sikerült. Mint mondta azért nem is teszi fel ezt a kérdést, mert talán a diákok maguk sem tudják rá a választ.

 

 

A hivatal nagy tanácstermében Miyazaki Jun alpolgármester és Soproni Tamás polgármester fogadta a diákok legjobbjait

 

A díjátadón jelenlévők 10-15 év múlva fogják befejezni a tanulmányaikat, ennyi idő alatt pedig rengeteget változik a világ. 15 éve még nem léteztek azok a fogalmak, hogy influencer vagy profi Fortnite játékos, és 15 év múlva valószínűleg rengeteg jelenlegi munkakör sem fog már létezni.

 

 

A gyerekeket családjaik is elkísérték az eseményre

 

„De egy dolog biztos, bármilyen munkát fogtok végezni, ahhoz tanulni kell. Valószínű, hogy egy orvostól senki nem fogja megkérdezni, hogy 9 évesen hányast kapott matekból, de az a kritikus és logikus gondolkodás, amit az iskolában elsajátítotok, az minden egyes munkakörhöz szükséges lesz. Akkor is, hogy ha jó appot akartok fejleszteni és akkor is, ha egy gyógyszeren kísérleteztek. A tudásra a mindennapokban is szükség van, ez nélkülözhetetlen az élethez. Azért vagytok itt, mert valamiben kiválóan teljesítettetek. Nemcsak a szüleitek büszkék rátok, én polgármesterként is az vagyok. Nemcsak Terézvárosnak, Budapestnek is és Magyarországnak is szüksége van kiváló diákokra.  Köszönöm az egész éves munkátokat, a szülőknek pedig a támogatást, gondoskodást.” – mondta beszédében a polgármester.

 

Steindl Gabi

Fotó: Dimény András/képszerk.hu

Hankó Dzsesszika - Erkel Ferenc Általános Iskola

„1500 indulóból a harmadik helyen végeztem az országos népdalversenyen, ezért kaptam a díjat most először és nagyon örülök neki. Nem kifejezetten az ének miatt választottuk ezt az iskolát annak idején, hanem mert az unokatestvérem is ide járt és nagyon jókat mesélt róla”. Dzsesszika még korainak tartja a kérdést, hogy mi szeretne lenni, de nem tartja kizártnak, hogy az énekléssel fog majd foglalkozni.

Mikle Bendegúz – Bajza utcai Általános Iskola

„Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy díjat kapok, de természetesen nagyon jólesett.” Bendegúz a kitűnő bizonyítványa mellett a judóban is kiváló eredményeket ért el. Kedvenc tantárgya az angol, de az összes többit is szívesen tanulja. Az ötödik osztályt végezte, és ifjú kora ellenére rácáfol minden sztereotípiára, ugyanis határozott elképzelése van a jövőjét illetően. Judo edzőnek készül és a nemzetközi karrierje szempontjából elengedhetetlennek érzi a kiváló nyelvtudást. „Nincs titkom, a jó bizonyítvány kulcsa, hogy meg kell tanulni azt, amit a tanárok kérnek.”