Jubileumi kiállítás az Eötvös10-ben

Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér. Az intézmény vezetője, Bökönyi Anikó és munkatársai a jubileumra kiállítással készültek, amelynek október 1-jei megnyitóján részt vett Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Simonffy Márta alpolgármester is.

Azokkal a művészekkel ünnepelünk most, akik az elmúlt tíz évben kiállítottak az Eötvös10-ben – mondta köszöntőbeszédében Bökönyi Anikó, az Eötvös10-et üzemeltető Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a gyönyörűen felújított pincegalériában megrendezett kiállítás megnyitóján.

 

 

Krulik Zoltán, a Makám zenekar vezetője dalban mondta el Ady Endre Budapest éjszakája szól című versét
 

Az Eötvös10 mára egy népszerű, látogatott intézmény, ami színes programkínálatának, kedvező árú szolgáltatásainak és a kreatív csapatmunkának köszönhető. A sok-sok program mellett évente 14-26 kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők az intézményben, a jubileumi ünnepség keretében nyílt meg az idei tizenötödik tárlat. Ezért 15 olyan művészt kértek fel az eseményre munkáik kiállításával, akiknek az elmúlt tíz év során volt már tárlata az intézményben, és valamilyen formában kötődnek Terézvároshoz: itt élnek vagy éltek, itt alkotnak vagy dolgoznak.

 

 

Az Eötvös10 csapata

 

Boldog vagyok, hogy a kiállító művészek közül sokan a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének a tagjai – fogalmazott Simonffy Márta a megnyitón. Az Eötvös10 csapatának munkájával kapcsolatban hozzátéve: kívánom, hogy ebben az irányban folytassák tevékenységüket.

 

 
Hassay Zsófia köszönetét fejezte ki Bökönyi Anikó és csapata munkájáért, amit – mint mondta – nemcsak a kultúráért, hanem a terézvárosiakért is tesznek

F. Farkas Tamás festőművész, mesterpedagógus

Itt születtem a Szív utcában, idejártam iskolába a Felsőerdősor utcába, alkotóéveim nagy része itt volt a Rózsa utcában, az Eötvös10-ben tartottam már korábban egy nagy önálló kiállítást. Imádom ezt a kerületet, most is itt alkotok, ezért tartottam fontosnak, hogy a jubileumi tárlaton részt vegyek a munkáimmal. Nagyon örültem a felkérésnek.