Jótékonysági koncert a Teréz-templomban

Lélekemelően szép estét töltöttek együtt július 17-én mindazok, akik részesei voltak az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban megrendezett jótékonysági koncertnek.

A Magyar családok a viharkárosultakért című adománygyűjtő akció keretében Tolcsvay László–Müller Péter–Müller Péter Sziámi: Mária Evangéliuma című rockoperáját adta elő Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Tolcsvay László, Aradi Imre, Kőrösi András, valamint a Rotunda Énekegyüttes és a Pannonia Sacra vegyeskar.

 

 

Sasvári Sándor, Sáfár Mónika és Tolcsvay László a koncerten

 

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Bánffy Szalon, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Magyar Piac Szövetkezet, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete, a Magyar Testnevelési Egyetem Támogató Köre Alapítvány és a Nívót Produkció – csatlakozva a Magyar Református Szeretetszolgálat országos felhívásához – Magyar családok a viharkárosultakért címmel jótékonysági adománygyűjtési akciót szervezett július 7-e és szeptember 30-a között a magyarországi árvíz- és viharkárosultak megsegítésére közéleti személyiségek, művészek, tudósok, sportolók és politikusok bevonásával.

 

 

A terézvárosi önkormányzat nevében Hegyi András képviselő köszöntötte a jelenlévőket

 

Az Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa, Horváth Zoltán atya elmondta: „Nagy öröm számunkra, hogy a templom helyet adhat egy ilyen koncertnek, amelynek az a célja, hogy ki tudjuk fejezni, szeretnénk segíteni olyan bajba jutott embereken, családokon, akiknek a természeti csapások miatt ment tönkre a házuk, otthonuk. Saját anyagi forrásaikból pedig ezt Szabolcsban nem tudják helyrehozni, erre a célra szól ez az adománygyűjtés. Ez nem csupán egy hangverseny, hiszen ebben a darabban imádság is elhangzik, nem is egyszer.”

 

 

Horváth Zoltán, az Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa is a bajba jutottak segítésére buzdított

 

A terézvárosi önkormányzat nevében Hegyi András képviselő köszöntötte a templomot zsúfolásig megtöltő közönséget:

– Kerületünk önkormányzata kiemelt figyelmet szentel az elesettekre és rászorulókra, s ez az alkalom is bizonyítja, mennyire fontos az összefogás, az, hogy sokan tartanak fontosnak egy-egy ügyet. Próbáljunk meg mi is erőnkhöz mérten segíteni. Tegyük ezt jókedvvel, mert az Isten is a jókedvű adakozót szereti – fogalmazott Hegyi András.

 

 

Zsúfolásig megtelt a Teréz-templom ezen az estén

 

Tolcsvay László, a rockopera szerzője az előadást megelőzően arról beszélt, hogy ő már Terézvárosban, illetve a Teréz-templomban „törzsvendégnek” számít, hiszen a Mária evangéliumát háromszor, a Magyar misét kétszer adták itt elő, s számára ez nagy boldogság. A Mária evangéliumának 1991-ben volt a premierje a Madách Színházban. Ez akkoriban nagyon különleges, revelációszerű bemutató volt. Azóta Európa számtalan országában előadták, különösen a szláv nyelvű országokban aratott nagy sikert.

 

A jótékonysági akcióhoz csatlakozva a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége OTP-nél vezetett 11704007-20208516-os számú számlájára lehet utalni pénzadományokat a közlemény rovatban feltüntetve: viharkárosultak.