Jolika néni kilencvenéves lett

A kerületben élő Varga Lajosné a napokban ünnepelte 90. születésnapját.

Jolika néni Szondi utcai lakásában fogadta Szili Kovács Tibor önkormányzati képviselőt, aki átadta számára Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét is.

A rendkívül meghatott ünnepelt szívesen nosztalgiázott az évforduló kapcsán, örömmel mesélt életéről. Orosházán született, és már 9 éves korában a földeken dolgozott. Tizenhat évesen édesapjával költözött a fővárosba, és szabó végzettséget szerzett. Sok szép ruhát varrt és az Ikarusnak is dolgozott, üléshuzatokat készített a buszokba.

 

 
Jolika nénit Szondi utcai lakásában Szili Kovács Tibor köszöntötte fel

 

Súlyt is emelt, a mai napig büszke rá, hogy alig 40 kilósan 37 kilót kinyomott. A csinos, törékeny Jolika a mai napig aktív életet él, nincs olyan nap, hogy ne mozdulna ki a lakásból. Ma már csak hétvégenként főz, de a Hunyadi vagy a Lehel téri piacra rendszeresen jár nézelődni, vásárolni. Két gyereke, három unokája és egy dédunokája van, de mellettük még rengetegen jöttek Jolikát felköszönteni.

Mint mondja, „teljesen meghatódtam, hogy ilyen sokan szeretnek”. A hosszú élet titkának az aktív életet és a sok humort tartja, ő maga nem is érti, hogy mit jelent a szó: unatkozni. Szemüveg nélkül olvas, horgol, még befőttet is tesz el, sőt pár éve még táncolni is eljárt. Közel ötven éve él a kerületben, nagyon szereti Terézvárost, a lehetőségeket, a juttatásokat, a programokat.

További jó egészséget kívánunk az ünnepeltnek!