Jókai tér: végéhez ért a tervezés

A tervezés befejeztével a feltételes közbeszerzést májusban kiírhatják, s a munkálatok ősszel kezdődhetnek.
A tervezés befejeztével a feltételes közbeszerzést májusban kiírhatják, s a munkálatok ősszel kezdődhetnek.

A Jókai tér felújításának terveit ismertették azon a lakossági fórumon, amelyet április 25-én tartottak a polgármesteri hivatalban.

 

Bundula Csaba alpolgármester elöljáróban elmondta, május elejére elkészül a végleges kiviteli terv, amelyről éppen a fórum napján egyeztettek a terézvárosiak a fővárossal, s ott is elismerően nyilatkoztak az eddigi munkáról. Így csupán apróbb változtatásokkal, de az eddig ismert terv valósulhat meg. Új információ, hogy két beteg fát ki kell vágni a téren, ezt két független szakértő véleménye is egyértelműen alátámasztotta. Ugyanakkor új fasort telepítenek a parkba, s összességében is nő majd a zöld felület a jelenlegihez képest.

 

A tervező, Szakács Barnabás részletesen, látványtervekkel mutatta be a Jókai tér tervekben szereplő új arcát a fórum résztvevőinek. Mint megtudtuk, a lakók kérésének megfelelően egy toalett és egy őrbódé is felépül majd, megvalósul a zöldfal, az olvasósarok, a vízjátékot mutató medence is. A lakók kicsit megkésve ugyan, de a harmadik fórumra is hoztak új javaslatokat. Egyikük a régi kerítést szerette volna viszontlátni a téren, ám erre nincs lehetőség. A nemrég felújított kerítést állítják majd vissza. Egy másik hozzászóló a felülről jövő világítás helyett inkább oldalsó fényeket szeretett volna, ám az anyagi keretbe ez a variáció nem fér bele.

 

A fórumon kiderült, hogy a tervezés befejeztével a feltételes közbeszerzést májusban kiírhatják, s a munkálatok ősszel kezdődhetnek.