Jégkarnevál tavaszias napsütésben

Január 17-én immár 27. alkalommal rendezték meg a Városligeti Műjégpályán a Terézvárosi Jelmezes Jégkarnevált.

Verőfényes napsütésben, 10 fokos, tavaszias időben zajlott le az immár huszonhetedik jégkarnevál. A városligeti pálya jegét terézvárosi gyerekek népesítették be, akik ezúttal is ingyen csúszkálhattak a jégen. Öt általános és három középiskolából érkeztek diákok, de óvodások is rész vettek a vidám eseményen.

 

 

Hassay Zsófia polgármester köszöntötte a jégkarnevál résztvevőit

 

A programok között volt ügyességi és jelmezverseny, jégkorong, korcsolyaoktatás, floorball, valamint ezúttal kedvezményes volt a korcsolyák kölcsönzése is.

 

A terézvárosi gyerekek ezen a délutánon ingyen korcsolyázhattak a városligeti pályán

 

Mielőtt a gyerekek benépesítették volna a jégfelületet és a Vajdahunyad vára nyújtotta mesébe illő „díszlet” előtt elkezdték róni a köröket, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere köszöntötte őket. Mint mondta, a kerületi gyermekrendezvények gyakori és közkedvelt helyszíne a Városliget, nemrég ingyenes cirkuszi előadásra invitálták a kicsiket, az állatok világnapján állatkerti program várta a terézvárosiakat, most pedig a műjégpályát vehették birtokba az itt élő és tanuló fiatalok.

 

 

A jelmezesek egy csoportja

 

A polgármesteri köszöntő után jégtáncbemutató következett a Bea Ice Dance Team Sportegyesület növendékeinek előadásában. A program alatt a gyerekek forró teát és csokoládét kaptak. A rendezvényt a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. szervezte a Terézvárosi Testnevelőtanárok Munkaközösségének közreműködésével.

Megkérdeztük a résztvevőket:

Nyírő Péter Pál

Én már nem először vagyok itt ezen a jégkarneválon, mert az iskolával már többször eljöttünk. Nagyon jól érzem magam, díjat is nyertünk az osztálytársaimmal együtt. Idén egy elég ijesztő maszkot vettem fel, ez passzolt ugyanis a fekete jelmezemhez.

Horváth Dorina Boglárka

A Derkovits Gyula Általános Iskolából érkeztem és negyedik osztályos vagyok. Két osztálytársammal együtt választott ki minket a zsűri, ami nagyon jó érzés, mert barátok is vagyunk a másik két nyertessel. Én pingvinnek öltöztem, főleg azért, mert szerintem ez nagyon jól illik a téli hangulathoz.

Kovács Ádám

A Kölcsey gimnázium tizenkettedikes diákja vagyok és közösségi szolgálat keretében vettem részt a Terézvárosi Jelmezes Jégkarneválon. A feladatunk a szervezők segítése volt, de még a zsűrizésben is szerepet kaptam. Ötletes jelmezeket vettek fel a gyerekek, nem könnyű választani közülük.