Javultak a tűzoltók munkakörülményei

A Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) 1.6 millió forintos támogatásával újult meg a Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrs konyhája.

„A TEKA rendkívül fontosnak tartja a helyi rendvédelmi és katasztrófavédelmi dolgozók támogatását és felelősségteljes, gyakran életeket mentő munkájának elismerését. Az évi kétszeri jutalmazáson kívül minden lehetséges módon igyekszünk hozzájárulni munkakörülményeik javításához” – hangsúlyozta Töreki Milán, a TEKA elnöke.

 

A mostani fejlesztésről szólva elmondta: „a korszerű  berendezések vásárlásán túl a konyha felújításának anyagköltségét állta az alapítvány, az új bútorokat szabadidejében az egyik tűzoltó saját kezűleg készítette el .  A laktanyában leszerelt két gáztűzhely sem megy veszendőbe, átvizsgálás és a szükséges javítások elvégzése után a Terézvárosi Vagyonkezelő rászoruló családoknak ajándékozza a készülékeket” – tette hozzá.  

 

 

Az eszközöket és az anyagot a TEKA vásárolta, a tűzoltók a kivitelezésben vállaltak szerepet

 

A Belvárosi Tűzoltóság három kerület tűzvédelmét látja el, évente 500-600 esetben sietnek a Terézvárosban élők segítségére.  „Távolról sem mindegy, hogy a 24 órás műszakban dolgozó tűzoltók két vonulás között milyen körülmények között teljesítik szolgálatukat, az a minimum, hogy kulturált, jól felszerelt konyha álljon rendelkezésükre” – mondta  Gaár Iván, az önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka a konyha átadását követően.

 

 

Gaár Iván közbiztonsági tanácsnok, Jurás-Pálinkás Gábor az őrs parancsnoka és Töreki Milán, a TEKA elnöke a megszépült konyha átadásán

 

Jurás-Pálinkás Gábor tűzoltó százados a köszönő szavak után a szezonális veszélyekre hívta fel a figyelmet. „A jó minőségű szénmonoxid-jelző készülék életet menthet, csakúgy mint a fűtőberendezések átvizsgálása, megfelelő karbantartása.  A káresetek bekövetkezésének megelőzéséért mindannyian tehetünk” – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelmi őrs parancsnoka. 

 

Szöveg: D. Á.
Fotó: Ancsin Gábor / www.kepszerk.hu