Javában zajlik a Bajza–Bulcsú-aluljáró felújítása

Augusztus végén kezdődött el az elhanyagolt állapotú Bajza–Bulcsú-aluljáró rendbetétele. A bonyolult tulajdonosi és kezelői hátterű létesítmény felújítását Terézváros kezdeményezte, és összehozta a különböző feleket.

A MÁV kezdett el elsőként dolgozni az alagútban, vállalásuk az aluljáró belsejében lévő tégla- és terméskő burkolatok letisztítása, felületkezelése, valamint a külső homlokzat javítási munkálatai voltak. Ezekkel a feladatokkal október közepén végez a kivitelező, majd következik az aluljáró világításának korszerűsítése.

 

 

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. október végéig vállalta, hogy elkészül ezzel a fázissal. Terézváros önkormányzata beruházásában remélhetőleg még október utolsó hetében megkezdődhet az aluljáró alatt húzódó közműárok felszámolása, a vízelvezetés rekonstrukciója, valamint az eddigi, balesetveszélyes acélburkolat elbontása, az alagút és a rámpák burkolati cseréje.

 

Fotóink az alagút október 8-i bejárásán készültek

 

Amennyiben az időjárási feltételek kedvezően alakulnak, a tervek szerint decemberre készülhet el az alagút teljes felújítása. 

 

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

Szöveg: Csepregi Botond

Képek: Szabó Balázs/képszerk.hu