Játszóudvart kaptak az óvodások

Teljesen megújult, színes játékokkal berendezett udvart vehettek birtokba november 21-én a Szív Óvodába járó gyerekek.
Szép, színes játékok a Szív Óvoda udvarán

 

A kicsik a hűvösre fordult idő ellenére is nagy örömmel próbálgatták a mászókákat és egy verssel lepték meg az avatóünnepségre érkezett vendégeket.

 

 
Szakácsné Nagy Zsuzsanna vezető óvónő, Hassay Zsófia polgármester és Papp László alpolgármester a szalag átvágása közben

 

Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere arra emlékeztetett, hogy az önkormányzat néhány esztendeje tűzte ki célul, hogy a kerületben működő óvodákat még szebbé, még kényelmesebbé változtatják. Ennek eredményeként újult meg kívül és belül a Munkácsy utcában található Mesevilág Óvoda, de kicsinosították a Lendvay utcai Játékvár Óvodát és a szülők ötleteit is felhasználva játszóudvarral bővült a Fasori Kicsinyek Óvodája is.

 

 
A kicsik örömmel próbálták ki a biztonságos játékokat

 

Most pedig elkészült a Szív Óvoda udvarának felújítása, amelynek tervezésénél a szakemberek valamennyi adottságot maximálisan kihasználva egy rendkívül izgalmas, sokszínű tartalommal megtöltött teret álmodtak papírra. A játszóudvar egy valódi ékszerdoboz lett biztonságos, rugalmas borítással, vidám, színes felületekkel, 21. századi építészeti megoldásokkal. A 85 millió forintos költség mellett a belső térre további 10 millió forintot költött az önkormányzat. Hassay Zsófia beszédében köszönetet mondott a projektért felelős alpolgármesternek, Papp Lászlónak, valamint mindazoknak, akik a mintegy 4 hónapos munkában, annak előkészítésében részt vettek, illetve az óvoda dolgozóinak, a szülőknek és a környező társasházak lakóinak a türelemért, amit az építkezés ideje alatt tanúsítottak.

 

 

Az óvodások egy közös szavalattal köszönték meg az új játszóudvart

 

Szakácsné Nagy Zsuzsanna, a Szív Óvoda vezetője egy saját maga által írt mesében mondta el a felújítás történetét a gondolat megszületésétől egészen az átadás pillanatáig. Az ünnepség után a gyerekek nagy örömmel népesítették be a szép, színes udvart.