Járványügyi korlátozások Terézvárosban húsvét idejére

A húsvéti ünnepek ideje alatt, a fertőzésveszély csökkentése érdekében a korábbinál szigorúbb szabályok lépnek életbe Terézváros területén. Az itt élők egészségének védelmében:

 

1. A közterületeket kizárólag áthaladásra és egyéni sporttevékenységre lehet használni.

 

2. A közterületeken semmilyen csoportosulás (kettő vagy több nem ugyanazon háztartásban élő személyekből álló gyülekezés) nem megengedett.

 

3. A közterületi padokon és más utcabútorokon kizárólag egészségügyi okból lehet tartózkodni. E kivételes esetben is legfeljebb 15 percig.

 

4. A Hunyadi téri vásárcsarnokba kizárólag maszkban, vagy azt helyettesítő – szájat, orrot takaró – kendőben, sálban lehet belépni. Az épületbe bemenni kizárólag a Hunyadi tér felől lehet, ahol az önkormányzat munkatársai adnak maszkot azoknak, akik semmilyen védőeszközzel nem rendelkeznek.

 

5. A veszélyhelyzet idejére a Hunyadi és a Jókai tér mellett a Liszt Ferenc teret is lezártuk.

 

Az 1-3-as korlátozások 2020. április 13-án éjfélig lesznek érvényben.

 

A rendelkezések betartását a rendőrök mellett az önkormányzat rendészei, a kerületőrök és a polgárőrök is ellenőrzik, akik a húsvéti ünnepek alatt fokozottan járőröznek Terézvárosban.

 

Mindazokat, akik a lakásukat kénytelenek elhagyni, nyomatékosan kérjük, hogy maguk és mások védelme érdekében is viseljenek maszkot.

 

Maradjanak otthon, vigyázzanak magukra!