Járványügyi korlátozások a hétvégén

A terézvárosiak védelmében:

 

1. A közterületeket kizárólag áthaladásra és egyéni sporttevékenységre lehet használni.

 

2. A közterületeken semmilyen csoportosulás (kettő vagy több nem ugyanazon háztartásban élő személyekből álló gyülekezés) nem megengedett.

 

3. A közterületi padokon és más utcabútorokon kizárólag egészségügyi okból lehet tartózkodni. E kivételes esetben is legfeljebb 15 percig.

 

A polgármester a rendészetet, illetve a kerületi rendőrséget is arra kérte, hogy a hétvége alatt fokozottan legyenek jelen Terézváros közterületein, továbbá hatékony fellépést kér tőlük a veszélyhelyzet idején hétköznapokon is, ideértve különösen a közparkok felügyeletét, az utcai italozás elleni fellépést, a boltok nyitvatartásának, és általában a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzését.

 

MÁS KORLÁTOZÁSOK IS ÉRVÉNYBEN MARADNAK, ÍGY PÉLDÁUL:

 

A Hunyadi téri vásárcsarnokba és a termelői piacra kizárólag maszkban, vagy azt helyettesítő – szájat, orrot takaró – kendőben, sálban lehet belépni. Az épületbe bemenni kizárólag a Hunyadi tér felől lehet, ahol az önkormányzat munkatársai adnak maszkot azoknak, akik semmilyen védőeszközzel nem rendelkeznek.

 

A veszélyhelyzet idején a terézvárosi közterek, a Hunyadi és a Jókai és a Liszt Ferenc tér nem látogathatók.

 

Mindazokat, akik a lakásukat kénytelenek elhagyni, nyomatékosan kérjük, hogy maguk és mások védelme érdekében is viseljenek maszkot.

 

Maradjanak otthon, vigyázzanak magukra!

 

Fotó: Adrián Zoltán/kepszerk.hu