Itt a zimankó, senkit ne hagyjunk az utcán!

Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban akár mínusz 7 fok is lehet éjszakánként, ami hatalmas veszélyt jelent a fedél nélkülieknek, az utcán éjszakázóknak, fűtetlen lakásban élők számára. Ha eszméletlen vagy alvó emberrel találkozik a hidegben, ne hagyja az utcán! Hívja valamelyik segélyszámot!
Az Eötvös utcai melegedő - Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

A Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Rendészeti osztálya 24 órás telefonos ügyeletet tart fenn, ahol be lehet jelenteni, ha életveszélybe került hajléktalan emberbe botlanak. Segítségért hívja a 06 (1) 279-2470-as telefonszámot vagy írjon az ugyelet.kozter@terezvaros.hu e-mail címre.

 

Ha a közterületeken bármilyen egyéb segítségre szoruló fedél nélküli embert látnak, a Menhely Alapítvány nonstop működő diszpécserszolgálatát is hívhatják a 06 (1) 338-4186-as számon.

 

Krízishelyzet esetén a központi segélyhívó számot, a 112-t tárcsázzák!

 

Hétköznap reggel és délelőttönként Terézvárosban többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nappali Melegedőjében lehet kicsit regenerálódni (Eötvös utca 21.  Tel.: 06 (1) 312-2217)

 

A Csak egyet szolgálat nappali melegedőjében minden nap kiosztanak 100 reggelit, valamint 25 meleg ebédet, szükség esetén pedig kríziscsomaggal, gyógyszerekkel látják el az arra rászorulókat.
(Király utca 98/a – bejárat az Izabella utca trolibusz megállója felől (piros pinceajtó – tel.: 06 (70) 424-2095)