Irénke néni tudja, mi a hosszú élet titka

Családja körében köszöntötte a 95. születésnapját ünneplő dr. Csorba Ferenc Györgynét Császárné Csóka Ilona,

Irénke néni mindenki kedvence az Ódry Árpád művészotthonban immár harmadik éve, mióta ott lakik, mert szeretetben él és az élet bölcsességeire tanít. Régen diákjai is nagyon szerették, ő ugyanis egy helyen, a terézvárosi Varga Katalin Gimnáziumban (jelenleg Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola) tanított.

Józsefvárosban éltek férjével, 1956-tól 2003-ig, szomszédjuk és barátjuk az író Mándy Iván volt. Irénke néni egész életében kereste és mindig meg is találta azt, aminek örülni lehet. E tulajdonságának köszönhetően még a legnehezebb időkben is megelégedéssel és boldogsággal töltötte mindennapjait.

 


Az ünnepelt rokonai: fia, László, aki ugyancsak tanár, menye és keresztlánya körében 

 

A beszélgetés során kiderült, Irénke néni születésnapja annak ellenére, hogy anyakönyvi kivonatában július 30-a található, valójában egy nappal hamarabb, július 29-én van. A téves bejegyzés hátterében az az egyszerű dolog áll, hogy a kis majorságban, ahol született, nem volt anyakönyvi hivatal.

 

Császárné Csóka Ilona adta át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét

 

Az ünnepelt meghatódott a miniszterelnöki köszöntőtől és Hassay Zsófia polgármester oklevelétől, de legjobban a hatalmas csokinak örült. „Jó egészség és jókedv. Ezeket kell tartani” – mondta Császárné Csóka Ilona, majd megbeszélték, hogy jövőre, a 96. születésnapon ismét találkoznak. 
A képviselő búcsúzáskor a hosszú élet titkáról érdeklődött, amire az ünnepelt talányos választ adott. Mint fogalmazott, a titkokat nem szabad kifecsegni, a rejtély nyitjára mindenkinek magától kell rájönni.