Ingyenes koronavírusantitest-vizsgálat Terézvárosban

Július 8-tól minden hétköznap reggel várja a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat azokat a 60 év felettieket, akik szeretnének meggyőződni arról, elegendő mennyiségű ellenanyagot termel szervezetük az oltást követően.

A fővárostól kapott összesen 500 tesztre naponta 30 fő tud regisztrálni (olyanok, akik már legalább 2 hete megkapták a második oltásukat).

 

A teszthez szükséges az oltásról szóló, orvosi pecséttel ellátott igazoló dokumentum. A teszt a koronavírus „tüske” fehérje ellen termelt IgG antitestet mutatja ki. A hazánkban engedélyezett oltások között van különbség abban, hogy milyen ellenanyag-választ képesek kiváltani.

A vizsgálat az antitest mennyiségéről ad tájékoztatást, de ebből a sejtes immunitásra és a tényleges védettségre nem lehet egyértelmű következtetés levonni. Egy esetleges újabb védőoltás előnyeiről és hátrányairól még nincs elég adat, az oltóanyaggyártó cégek kiterjedt vizsgálatokról még nem számoltak be, emiatt erről hazánkban sem született döntés: a jelenlegi eljárásrend szerint újabb oltás nem adható.

 

Időpontfoglalás az alábbi linken lehetséges.

 

Bejelentkezés után az időpont foglalásnál a „TESZ Laboratórium” rendelést kell kiválasztani és az orvosnál a „Laboratórium”-ot. A megerősítő e-mail-ben található linkre kattintva válik érvényessé a foglalás.

 

Az alábbi telefonszámokon is lehetőség van a tesztelésre időpontot foglalni: +3613517462 és +3615802328