Ingyenes CO-érzékelővel a tragédiák ellen

A fűtési szezonban különösen fontos, hogy a fa-, széntüzelésű kályhát, cserépkályhát, nyílt égésű gázkazánt, vízmelegítőt használók otthonában legyen szén-monoxid-érzékelő. A terézvárosi önkormányzat az idei évtől a korábbinál is több kerületi lakosnak biztosítja, hogy a gyakran életmentő készülékhez ingyen juthasson hozzá. Nemcsak azok kérhetik az eszközt, akik még nem kaptak ilyet a kerülettől, hanem az önkormányzattól korábban kapott, lejárt élettartamú érzékelők cseréjét is lehet igényelni.

A térítésmentesen átvehető szén-monoxid-érzékelőre egy nyomtatvány kitöltésével az önkormányzati lakásokban élőkön kívül azok a lakástulajdonosok is pályázhatnak, akiknek egyedülállóként a jövedelme nem haladja meg a 150 ezer, családban élők esetében pedig egy főre vetítve a 120 ezer forintot.

 

A kérelemhez szükséges nyomtatványt a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet átvenni, vagy innen letölthetők. Az igénylés részletesebb szabályairól szóló tájékoztatás itt található.

 

Pályázatuk elbírálásáról az igénylők a döntést követő 5 munkanapon belül írásban kapnak tájékoztatást. Ha a pályázó az értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül önhibájából nem veszi át a szén-monoxid-érzékelőt, az elnyert támogatást elveszíti.

 

A pályázatról további felvilágosítást kérhet hivatali munkaidőben (hétfő: 08:00 -18:00, kedd: 08:00 -16:00, szerda: 08:00 -16:30, csütörtök: 08:00 -16:00, péntek: 08:00 -13:30)  a +36-1 815-2178-as számon.

D.Á.