Kedvezményesen parkolhatnak a terézvárosiak a Múzeum Mélygarázsban

Kedvezményesen parkolhatnak a hatodik kerületiek az esti órákban a Dózsa György úti mélygarázsban, az önkormányzat és a parkolót üzemeletető cég között létrejött megállapodás értelmében.

A terézvárosiak minden nap (hétvégén is) délután 17.00 és reggel 9.00 óra között használhatják ingyenesen a mélygarázst, a megállapított 200 férőhely erejéig.

 

A Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt megvalósításának kezdeti szakaszában, még 2018 januárjában kereste meg a Terézvárosi és Erzsébetvárosi Önkormányzatokat azzal, hogy a mélygarázsban korlátozott számban kedvezményes várakozási lehetőséget kíván biztosítani az érintett kerületek lakosságának.

 

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben döntött úgy a terézvárosi testület, hogy a megállapodást elfogadja, ezzel könnyítve a helyiek parkolását a járványhelyzet alatt és után is.

 

A használat regisztrációhoz kötött, ennek díja 2000 forint. A regisztrációra, amelynek a további feltétele, a parkolási engedély feltöltése, a garázs honlapján: https://jegy.ligetbudapest.hu/tagsagok/lakossagi2020 van lehetőség.

 

Szöveg: G. E.

Fotó: Tuba Zoltán/képszerk.hu