Indul a „Tiszta utca, rendes ház” program

Önkormányzatunk kiemelt feladatának tartja a kerület tisztán tartását. Most a lakóközösségeket is ösztönözni szeretnénk arra, hogy a jogszabályokban előírt, kötelező takarítási feladataikon túl vállaljanak és tegyenek többet azért, hogy közvetlen környezetük tiszta legyen.

A „Tiszta utca, rendes ház” pályázaton azok a társasházak és lakásszövetkezetek indulhatnak, amelyek vállalják, hogy védnökségbe veszik azt a közterületet, ahol takarítási kötelezettségük van. Ezzel a kötelező feladatok elvégzésén túl egyéb munkát, így például graffitik eltávolítását, a házfalak és a ház előtti oszlopok matricamentesítését, környezetkímélő szerekkel való fertőtlenítést, vagy a nagynyomású járdamosást is vállalják.

 

A Terézvárosi Foglalkoztatást Elősegítő Nonprofit Kft. a pályázók által gondozott területet rendszeresen ellenőrzi majd, pontozza a tisztaságot, és az eredményről havonta tájékoztatja a résztvevőket.

 

Az együttműködés 2021. szeptember 21-től december 31-ig tart, a közterületek tisztaságáért legtöbbet tevő, legtöbb pontszámot elérő társasházak vagy lakószövetkezetek pedig pénzbeli díjazást kapnak, amelynek átadására 2022. március 31-ig kerül sor.

 

A 10 millió forintos kerettel kiírt pályázaton az első 50 érvényes pályázatot benyújtó jelentkező vehet részt.

A pályázatot elektronikusan és személyesen lehet benyújtani 2021. augusztus 30-ig.

 

A részletekről, a benyújtáshoz szükséges dokumentumokról a pályázati felhívásból lehet tájékozódni, és ITT található a jelentkezési lap, valamint a nyilatkozat nyomtatványa is.