Illegális buli a járvány kellős közepén

Több mint húszan voltak azon a bulin, melyet a hétvégén a rendőrök oszlattak fel.

Egy héttel ezelőtt ugyanebben a Teréz körúti lakásban már volt dolga az egyenruhásoknak. Akkor is a kerületi polgárőrök jelzése után érkeztek a helyszínre a hatodik kerületi járőrök, s a másfél szobás kis lakásban tizenkilenc vidáman és hangosan szórakozó, iszogató fiatalt találtak.

 

Március 27-én, este 10 körül ugyanez volt a helyzet, de ezúttal már huszonkettőre nőtt az illegális parti résztvevőinek száma. A négyemeletes társasház belső udvara csak úgy visszhangzott a zenétől, a fiatalokat nem zavarta, hogy egy tomboló világjárvány közepén, a szigorú tiltás ellenére verődtek csoportba, s persze a maszk sem volt a parti szettek része.

 

Mint azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a VI. kerületi rendőrök csendháborítás miatt minden jelenlévővel szemben szabálysértési eljárást indítottak. Ezen kívül a lakást kibérlő személy ellen a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alapján, a megengedettnél nagyobb létszámú magánrendezvény tartása miatt indult közigazgatási eljárás.

 

Ugyanezen rendelet alapján a házibuli 21 vendégével szemben a védelmi intézkedések megszegése miatt szabálysértési eljárást indítottak. Az intézkedés végeztével mindenkit hazaküldtek.

 

Az utóbbi napokban látott napvilágot az a hír, hogy a közösségi oldalakon kimondottan illegális bulik szervezésére hoznak létre csoportokat. A felelőtlen partizással a fiatalok nem csupán saját egészségüket veszélyeztetik, de a járvány megfékezését is gátolják, s ez most akár emberéleteket is követelhet.

 

Szöveg: Gajdács Emese

Kép: Terézváros Biztonságáért Polgárőr Egyesület