TÉR/ZENE: Igényes jazz népszerűen

Igazán színvonalas koncert részesei lehettek mindazok, akik július 21-én este a Hunyadi téren jártak.

 

A TÉR/ZENE-ZENE/TÉR programsorozat részeként ezen a szombat estén a Jazzy Stripe zenekar és Farkas Zsolti szórakoztatta a közönséget.

 

A Jazzy Stripe már visszatérő vendége a TÉR/ZENE koncerteknek 

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének egykori és jelenlegi hallgatóiból Jazzy Stripe néven összeállt zenekar alapítója Csík Dániel. Koncepciójuk alapján olyan jazzt játszanak, amelyben más zenei stíluselemek is felfedezhetők, mint pl. klasszikus, funky, pop, könnyű rock, latin zene. Ezáltal nemcsak a jazz műfajában edződött fülek számára lehet érdekes, hanem a könnyedebb, populárisabb vagy akár a komolyzenét szeretőknek is. Röviden és tömören: zene embereknek!

Sokan eljöttek meghallgatni a Hunyadi téren debütált csapatot  

 

A fiatalokból álló együttes vezetője a Hunyadi téri koncert elején elmondta: igazán kedves számukra ez a helyszín, ugyanis néhány éve éppen ezen a színpadon, a zenepavilonban debütált a csapat.

 

Farkas Zsolti gyereksztárként kezdte, mára pedig komoly művésszé érett

 

Vendégük ezen az estén Farkas Zsolti volt, aki az Ének iskolája című tévéműsor első évadának nyertese lett, illetve a 2018-as év fiatal jazz zenésze verseny győzteseként csatlakozott a formációhoz. Mint megtudtuk, Dunaújvárosban játszottak együtt először, ahol hatalmas sikert arattak. A műsoron jazz-zene, saját számok és popslágerek feldolgozása volt hallható. A Hunyadi téri közönség ezúttal is lelkes tapssal jutalmazta az előadókat.