Igényeljen biztonságot!

A lakók biztonsága érdekében a terézvárosi önkormányzat bővítette azok körét, akik szén-monoxid-érzékelőt igényelhetnek, és egyszerűbbé is vált a készülékekhez való hozzájutás.

„A terézvárosi önkormányzat szeretné, ha a lakosok biztonsága érdekében minél több terézvárosi otthonban lenne szén-monoxid-érzékelő. Ezért bővül azoknak a köre, akik – a készlet erejéig – készüléket igényelhetnek. Már nemcsak az önkormányzati lakásokban élők, hanem mindazon terézvárosi lakástulajdonosok is hozzájuthatnak az önkormányzat által felajánlott szén-monoxid-érzékelőhöz, akik fa-, széntüzelésű készüléket vagy gázfűtést használnak, illetve akiknek az egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a 120 000 forintot, egyedülálló pályázó esetében ez az összeg 150 000 forint” – mondta el Töreki Milán, a Terézváros Közrendjéért és Közbiztonságáért Közalapítvány (TEKA) elnöke, hozzátéve, hogy a pályázás módja is jelentősen egyszerűsödött, annak benyújtása és elbírálása folyamatos.

 

A kérelemhez szükséges nyomtatványt a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán lehet átvenni, de az önkormányzat honlapjáról is le lehet tölteni.

 

A TEKA elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a készülékek nem örökéletűek, a korábbi években pályázaton kiadott szén-monoxid-mérők szavatossági ideje 2021 elején lejár. Ezért arra kéri azokat a lakókat, akik korábban az önkormányzattól szén-monoxid-érzékelőt kaptak, hogy jelentkezzenek a készülékek cseréjére.

 

D.Á.