Ida néni kilencvenesztendős lett

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Papp László, Terézváros alpolgármestere Egyházi Józsefnét, Ida nénit otthonában, a Király utcában, ahol lányával és családjával él. A jeles évforduló alkalmából az alpolgármester – az ajándékok mellett – átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét, valamint Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterének oklevelét.

Ida néni jó egészségnek örvend, a korából legalább húsz évet letagadhatna. Fiatalon tartják a családtagjai: mindig van mit segíteni, hol a lányának, hol az unokájának, Bálintnak, aki terézvárosi ösztöndíjas. Az unoka kiemelkedő tehetségű sportoló, az UTE kardvívójaként az olimpiára készül, amiben az önkormányzat is támogatja.

 

Ida néni legnagyobb bánata, hogy már nehezére esik a mozgás, pedig ha tehetné, a 90 éve ellenére a mai napig utazgatna, járná a világot.

 

A hétvégén megtartott születésnapi ünnepségen ott volt az egész család: a fia és a lánya családja, az öt unoka és ugyanannyi dédunoka.

 

Ida néni már huszonöt éve lakik a kerületben. Pápa mellett született, és 1962-ben költözött Budapestre férjével, hogy munkát kapjanak. A Finommechanikai Vállalatnál és a Moképnél dolgozott. Ma is aktív életet él, szabadidejében még most is szívesen főz családjának. A főzéstudományáért a szomszédok is hálásak: szívesen betérnek egy kis székelykáposztáért hozzájuk.

 

 

Ida néni jól elbeszélgetett Papp László alpolgármesterrel

 

Korábban a Hunyadi térnél lakott, és külön megköszönte Papp Lászlónak, hogy a régi hangulat megtartásával és új ötletekkel, valamint sok zölddel szépült meg pár éve Terézváros emblematikus tere.