Hogyan védekezzünk a vírusok ellen?

Hazánkban jelenleg influenzajárvány van, a világ több pontján pedig megjelent a koronavírus is. A fertőzés jelei mindkét esetben nagyon hasonlók, ezért nem árt az óvatosság.

Ezekben a napokban indokolt az elővigyázatosság, ehhez pedig néhány fontos ismeret birtokában kell lennünk. A járvány elleni védekezésről szóló plakátokat az önkormányzat megküldte a bölcsődéknek, óvodáknak, kikerültek az egészségügyi intézményekbe, valamint az önkormányzat ügyfélszolgálatára.

 

 

A polgármesteri hivatal aulájában a hirdetőtáblára Miyazaki Jun alpolgármester tette ki a fontos információkat tartalmazó plakátot

 

Fontos tudni, hogy kizárólag akkor merül fel valakinél a koronavírussal való fertőződés gyanúja, ha a megbetegedést megelőző 14 napon belül Kínában vagy más, a koronavírus-fertőzés által érintett területen/országban járt, vagy aki szoros kapcsolatban volt egy igazoltan koronavírussal fertőzött beteggel a megbetegedését megelőző 14 napban, esetleg a megbetegedését megelőző 14 napban dolgozott vagy járt olyan egészségügyi intézményben, ahonnan koronavírus-fertőzéseket jelentettek.

 

Bármelyik vírussal való fertőződés megelőzésének érdekében rendkívül fontos a higiéniai szabályok betartása: zsebkendőbe tüsszentsünk, köhögjünk, alapos kézmosás minden étkezés előtt, alapos kézmosás illemhelyhasználat, zsebkendőhasználat, illetve közlekedés, vásárlás után ne nyúljunk az arcunkhoz, szemünkhöz. Hazaérkezéskor pedig mindig alaposan mossunk kezet!

 

További információ:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus