Hevesi Tamás koncertezett a Hunyadi téren

Igazi jókedvű nyári estét varázsolt a Hunyadi térre a Tér/Zene – Zene/Tér rendezvénysorozat augusztus 10-i fellépője, Hevesi Tamás.

A népszerű énekessel a terézvárosiak a Széchenyi fürdőben megtartott egészségnapokon már több ízben találkozhattak, de a Hunyadi téren első alkalommal énekelhették vele együtt a legnagyobb slágereit.

 

A koncert alatt Hevesi Tamás nemcsak kiváló énektudásával, kedves és közvetlen előadói stílusával, de nagyszerű humorával is elkápráztatta közönségét. Két dal között mesélt a pályájáról, a szülővárosában, Gyulán töltött évekről. Mint kiderült, először hegedülni tanult, majd a vadászkürt lett a kedvenc hangszere, amellyel első nagy szerelmének 15 esztendősen szerenádot is adott. Igaz, mint kiderült, a fura szerelmi vallomást nem az imádott leányka, hanem a nagymamája hallgatta.

 

 

Hevesi Tamás történeteivel megnevettette a közönséget

 

A gitártanulásnak is elég korán eljött az ideje, de hogy el ne ragadja a könnyű műfaj, a nagypapája közben citerázni tanította. Mindössze tizennégy esztendős volt, amikor megalapította első zenekarát, s azóta gyakorlatilag a zene, az ének határozza meg az életét.

 

Országos ismertségét 1980-ban alakult második, Névtelen Nulla nevű együttesének köszönhette, a már említett sikertelen szerenád főszereplőjéhez írt Jeremy című dallal valósággal berobbantak a köztudatba.

 

 
A Csíkos napernyőt együtt énekelték a rajongók Hevesi Tamással

 

Nincs olyan, aki ne ismerné az 1986-ban született Csíkos napernyő és az Ezt egy életen át kell játszani című, ma már örökzöldnek nevezhető slágert, amely a Hunyadi téri koncerten az újabb dalokat is felvonultató műsorból sem maradhatott ki.

 

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek boldogan énekeltek, tapsoltak, táncoltak, és az énekes is láthatóan jól érezte magát a téren. Nem csinált titkot belőle, hogy a közönség tapsa és szeretete számára igazi életelixír. Mindent meg is tett azért, hogy meghódítsa hallgatóságát, megcsillantotta a nagy sikerű televíziós műsorokból már jól ismert utánzóképességét is, a Neked írom a dalt például Presser Gábor hangján adta elő.

 

Az este egyik legnagyszerűbb pillanatai közé tartozott, amikor Balázs Fecó Maradj velem című dalát mindenféle zenei aláfestés nélkül énekelte el.

 

 

Egyszer csak a pavilon háta mögötti padon üldögélő hölgy mellett termett az énekes

 

A koncertet követően ráérősen beszélgetett az autogramkérőkkel, és sorra készültek a közös fényképek is. Sőt, még egy utolsó utáni ráadásdalra is rá tudták venni rajongói.