Korlátozások és lezárások a hosszú hétvégén

Május 1-je és 3-a között az itt élők védelmében fertőzésveszélyt csökkentő, szigorúbb szabályok, valamint forgalomkorlátozó intézkedések lépnek életbe.

 

Az alábbi intézkedésekkel védi az önkormányzat a Terézvárosban élők és a kerületben tartózkodók egészségbiztonságát:

 

  • A közterületeket kizárólag áthaladásra és egyéni sporttevékenységre lehet használni.

 

  • A közterületeken semmilyen csoportosulás (kettő vagy több nem ugyanazon háztartásban élő személyekből álló gyülekezés) nem megengedett.

 

  • A közterületi padokon és más utcabútorokon kizárólag egészségügyi okból lehet tartózkodni. E kivételes esetben is legfeljebb 15 percig.

 

A HÉT MINDEN NAPJÁN ÉRVÉNYBEN LÉVŐ KORLÁTOZÁSOK

 

  • A Hunyadi téri vásárcsarnokba és a termelői piacra kizárólag maszkban, vagy azt helyettesítő – szájat, orrot takaró – kendőben, sálban lehet belépni. Az épületbe bemenni kizárólag a Hunyadi tér felől lehet, ahol az önkormányzat munkatársai adnak maszkot azoknak, akik semmilyen védőeszközzel nem rendelkeznek.

 

  • A veszélyhelyzet idejére a Hunyadi és a Jókai tér mellett a Liszt Ferenc tér sem látogatható..

 

Mindazokat, akik a lakásukat kénytelenek elhagyni, nyomatékosan kéri az önkormányzat, hogy maguk és mások védelme érdekében is viseljenek maszkot!

 

FORGALOMKIRLÁTOZÁS

 

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere, valamint Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a Dohány utca, az Erzsébet körút, a Nagymező utca, az Andrássy út és a Kiskörút által határolt területek lezárásáról döntött, erre a területre csak célforgalom hajthat majd be a hosszú hétvégén.


Május 1-je és 3-a között a térképen jelölt helyekre tehát átmenő forgalom nem, de az ott élők (ide értve azokat is, akiknek lakcímkártyájukon más cím szerepel, viszont életvitelszerűen a kerületben tartózkodnak), ott dolgozók, rokonuknak bevásárlók továbbra is behajthatnak.


A behajtásokat a rendészet és a közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik majd.